Matige wind

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag blijft het droog. 's Ochtends zijn er brede opklaringen over het westen en het noordwesten. Deze opklaringen breiden zich stilaan uit naar het centrum en in de loop van de namiddag langzaamaan naar het zuiden van het land. We halen maxima van 5 graden in de Hoge Venen, 8 à 9 graden in het centrum tot 10 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait een meestal matige noordenwind die in Laag- en Midden-België stilaan draait naar het noordwesten.



Dinsdagavond is het vaak licht- tot halfbewolkt. Dinsdagnacht verwachten we eveneens brede opklaringen, maar geleidelijk ook lokale lage wolkenvelden. Vooral in Hoog-België is er kans op aanvriezende mistbanken. De minima schommelen in de meeste streken rond het vriespunt. In de Ardennen kan het kwik plaatselijk zakken tot -3 graden. De wind is zwak uit veranderlijke en later eerder uit zuidwestelijke richtingen.


-1° 10°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor woensdag


Woensdag zijn er na het optrekken van het ochtendgrijs opklaringen, vooral boven het centrum van het land en ten zuiden van de Samber en Maas. In de loop van de dag zullen de wolkenvelden over het westen naar het centrum uitbreiden maar het blijft over het algemeen droog. De maxima zullen schommelen tussen 7 graden in de hoge Ardennen en 11 of 12 graden in Vlaanderen. De zwakke veranderlijke wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en matig worden over het westen van het land.