10°   Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Er vallen nog enkele lokale buien, maar in sommige streken en vooral dan over het westen blijft het overwegend droog. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden over het westen. Er waait een matige en aanvankelijk hier en daar nog een vrij krachtige westelijke wind. In het begin van de namiddag zijn er nog rukwinden van 50 à 60 km/u mogelijk.Vanavond kan er nog een lokale bui vallen, maar op de meeste plaatsen wordt het droog met in Laag- en Midden-België stilaan breder wordende opklaringen. Volgende nacht krijgen we eerst opklaringen en later een toenemende bewolking. Op het einde van de nacht vallen er enkele buien of regent het soms over de zuidwestelijke landshelft. In Hoog-België blijft het vannacht vaak zwaarbewolkt met plaatselijke mistbanken in de Ardennen. De minima liggen tussen 4 en 7 graden. De zwakke tot matige zuidwestenwind krimpt naar het zuiden.


11°     Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag is het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In de loop van de namiddag kunnen er af en toe opklaringen verschijnen vanaf het westen. In de Ardennen is het nevelig of in de voormiddag lokaal mistig. Het blijft zacht tot zeer voor de tijd van het jaar bij maxima van 6 à 7 graden in de Hoge Venen tot 11 à 12 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidzuidwest.


Dinsdagavond en -nacht is het nog steeds wisselvallig met soms buien of perioden van regen. De minima schommelen tussen 5 en 8 graden bij een matige zuidwestenwind.