° 15°   Matige wind

Vooruitzichten voor zondag


Morgen begint betrokken en in vele streken is het regenachtig. In de loop van de namiddag zou het wat droger kunnen worden vanaf het westen maar een bui blijft mogelijk. Het blijft erg zacht met maxima tussen 13 en 18 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten.


11° 17°     Matige wind

Vooruitzichten voor maandag tot vrijdag


Maandag is het zwaarbewolkt en erg zacht met af en toe wat lichte regen. In de loop van de dag trekt een actievere regenzone vanaf de kust ons land binnen. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden.  De wind waait overwegend vrij krachtig uit het zuidwesten en draait naar het westen.

Dinsdag wisselen soms brede opklaringen af met wolkenvelden. Vooral in de kuststreek is er kans op enkele buien, elders blijft het grotendeel droog. Het is gevoelig frisser met maxima tussen 8 en 12 graden. De wind waait matig of aan zee soms vrij krachtig uit het zuidwesten tot westen.

Woensdag zou het in de meeste streken droog blijven en wordt het wisselend bewolkt. Enkel aan de kust verwachten we nog enkele buien. We halen niet meer dan 7 graden in de Hoge Venen en 10 à 11 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak tot matig uit het westen tot noordwesten.

Ook donderdag blijft het droog met brede opklaringen. 's Ochtends kan het in vele streken lokaal licht vriezen aan de grond en overdag halen we maxima tussen 7 en 11 graden. Er staat weinig wind.

Vrijdag houdt het droge weer aan en wordt het vrij zonnig. Maxima rond 11 graden in het centrum.