° 19°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen donderdag


Donderdag start grijs met wat lichte regen en/of enkele buitjes, vooral dan in het noordoosten en in de Ardennen. De neerslaghoeveelheden blijven echter beperkt. In de loop van de namiddag wordt het droog en verschijnen er brede opklaringen vanaf het noordwesten. Het blijft koel bij maxima van 16 of 17 graden in de Ardennen, 18 graden aan zee, 20 graden in het centrum en een lokale 21 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is goed voelbaar (aan zee zelfs vrij krachtig) uit noordwestelijke hoek. Aan zee en op de hoogste toppen zijn windstoten mogelijk rond 50 km/h.


Donderdagavond en -nacht ontstaan er overal brede opklaringen. Hierdoor kan het ook goed afkoelen bij minima tussen 8 en 12 graden. De wind wordt meestal zwak uit noord tot noordwest.


11° 22°     Matige wind

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag eerst brede opklaringen en later vorming van stapelbewolking in het binnenland. Het blijft waarschijnlijk overal droog. Aan de kust blijft het veelal zonnig. De maxima liggen rond 19 graden op de Hoge Venen, rond 19 of 20 graden aan zee en tot lokaal 24 graden in het binnenland. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordwest.