17° 27°     Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag zijn er 's ochtends plaatselijk brede opklaringen mogelijk. Al snel neemt de bewolking overal toe. 's Namiddags ontwikkelen er zich opnieuw onweersbuien. Aanvankelijk vallen de buien vooral in het oosten, maar ze breiden zich geleidelijk aan uit richting het centrum en noorden van het land. Mogelijk kunnen de buien opnieuw hevig zijn en vergezeld van hagel. In het westen van het land is het rustiger met enkele, minder intense, buien. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Hoge Venen en 28 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen in een groot deel van het land, behalve in het westen, waar ze eerst uit het zuiden waait om daarna te draaien naar het noordwesten.


Zaterdagavond zijn er nog enkele laatste buitjes mogelijk die ons land in het noorden verlaten. Hierna wordt het droog met brede opklaringen. Opnieuw kan er nevel of een mistbank gevormd worden op sommige plaatsen. De minima liggen tussen 11 en 18 graden bij een zwakke wind uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen.


17° 29°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor zondag


Zondag wordt het, na het verdwijnen van het ochtendgrijs, droog met brede zonnige perioden. Het wordt tijdelijk opnieuw warmer met maxima rond 24 of 25 graden aan zee en lokaal 30 graden in het binnenland. In de namiddag en in de avond worden de wolkenvelden talrijker en verwachten we onweerachtige buien. Deze buien kunnen intens zijn met hagel en rukwinden. De wind is meestal zwak tot matig uit oostelijke richtingen, later uit veranderlijke richtingen.