10°   Vrij krachtige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag is het wisselend tot zwaar bewolkt met talrijke voorjaarsbuien, die van noordwest naar zuidoost over het land trekken. De buien kunnen vergezeld zijn van korrelhagel, donderslagen en windstoten tussen 60 en 70 km/h of lokaal zelfs meer. In de hoge Ardennen kan er tevens smeltende sneeuw vallen. De maxima liggen rond 5 of 6 graden in de Hoge Venen en tussen 8 en 11 graden in Laag-Belgiƫ. De wind waait matig tot vrij krachtig, en aan zee vrij krachtig tot krachtig, uit noordwest.Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder maar de kans op enkele lokale buien blijft bestaan. In de Ardennen kan het zicht vannacht beperkt worden door lage bewolking. De minima liggen rond +1 graad in de Hoge Venen, rond 5 graden in het centrum en rond 7 graden aan zee. De wind waait matig en later soms zwak tot matig uit het noordwesten.


10°     Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen woensdag


Morgen krijgen we weer geregeld voorjaarsbuien, die soms pittig kunnen zijn. Tussendoor laat de zon zich regelmatig zien. Het blijft fris met maxima tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 of 11 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit het noordwesten.Woensdagnacht zijn er eerst nog enkele buien maar later wordt het op de meeste plaatsen droog en worden de opklaringen breed. In de oostkantons blijft het vaak bewolkt met soms nevel of wat mist. Het koelt flink af met minima rond het vriespunt in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Hier en daar is er kans op lichte grondvorst in het binnenland. De wind waait zwak, aan zee en over het reliƫf soms matig, uit noordwest tot noord.


11°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag start met soms brede opklaringen en in de Ardennen laaghangende bewolking of mist. Nadien neemt de bewolking toe en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een lokaal buitje. In de meeste streken blijft het echter droog. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. De wind waait matig uit noordelijke richtingen.


12°   Vrij krachtige wind

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag


Vrijdag trekt vanaf de ochtend een neerslagzone van noord naar zuid over het land. In de namiddag verschijnen er vanaf het noorden opklaringen en vallen er nog her en der buien. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig en ruimt van westelijke naar noordwestelijke richtingen.

Zaterdag wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft overwegend droog. We halen 6 tot 12 graden bij een matige noordenwind.

Ook zondag blijft het in de meeste streken droog. Aanvankelijk hangt er veel (lage) bewolking, maar in de loop van de dag zouden er meer opklaringen verschijnen. Vooral in de oostelijke landshelft kan er een lokaal buitje vallen. Maxima van 5 tot 11 graden bij een nog steeds matige noordenwind.

Maandag hangt er veel bewolking en neemt de kans op regen toe. Het blijft fris met maxima rond 11 graden in het centrum.

Dinsdag blijft het wisselvallig met kans op enkele buien en met maxima tot 12 graden vrij fris voor de tijd van het jaar.