23°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen zondag


Zondagochtend komen er wolken vanaf Frankrijk ons land binnendrijven en wordt het, vooral ten noorden van Samber en Maas, tijdelijk wisselend bewolkt. Waarschijnlijk krijgen het westen en het noordwesten van het land onweersbuien te verduren. Elders is het overwegend droog. In de namiddag verwachten we opnieuw brede opklaringen in vele streken, al kan de bewolking vrij talrijk blijven over het westen met kans op wat gedruppel. Aan het begin van de avond wordt het onweerachtig vanaf het zuidwesten. De maxima zijn significant hoger dan de voorbije dagen: ze klimmen tot 21 graden in de Hoge Venen en 26 graden in het centrum van het land. Een lokale 27 graden is echter niet uitgesloten. De zuidenwind is matig, en tijdelijk zelfs vrij krachtig, met rukwinden van 50 tot zelfs 60 km/h.


Zondagavond neemt de bewolking toe en krijgen we een weersverslechtering met regen en onweer in het westen van het land. We verwachten intense onweersbuien die mogelijk gepaard gaan met enkele harde windstoten van om en bij de 80 km/h. Deze buien verplaatsen zich langzaam naar het centrum in de loop van de nacht en nemen af in intensiteit. In het oosten blijft het rustiger tot de ochtend. 's Avonds is het ongeveer 20 graden, en in de loop van de nacht worden minima bereikt van 12 graden in de Hoge Venen tot 15 of lokaal zelfs 16 graden in Vlaanderen. De wind blijft matig tot vrij krachtig waaien uit het zuidoosten.


13° 15°   Vrij krachtige wind

Vooruitzichten voor maandag


Maandag begint zwaarbewolkt tot betrokken met op vele plaatsen buien bij een matige tot vrij krachtige zuidenwind met rukwinden tot 60 km/u, op de hoogten van de Ardennen mogelijk tot 70 km/u. In de loop van de dag wordt het geleidelijk droog over het westen en mogelijk ook het centrum. Er verschijnen dan opklaringen waarbij de wind afneemt en naar het zuidwesten ruimt. Het oosten blijft wellicht zwaarbewolkt tot de avond met ook nog een paar buien. Door het feit dat het over een noord-zuid gerichte golvende neerslagzone gaat, kan er nog verschuiving komen in de verwachting. Het kwik gaat gevoelig omlaag met maxima van 13 tot 15 graden in de Ardennen en aan zee, en tussen 16 en 19 graden elders.