18° 23°     Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft in de meeste streken droog, maar een geïsoleerd buitje is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 22 en 24 graden in de Ardennen en in de Kuststreek en tussen 24 en 26 graden elders. De wind waait zwak tot soms matig uit het noorden.

Vanavond en vannacht klaart de lucht tijdelijk uit, vooraleer de bewolking opnieuw toeneemt vanaf het westen op het einde van de nacht. In het oosten van het land kan er wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tussen 15 en 17 graden in de overige streken. De wind krimpt naar het zuidwesten en blijft zwak.


16° 23°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdagvoormiddag zijn er in het oosten van het land tijdelijk nog enkele opklaringen mogelijk. 's Ochtends bereikt een regenzone de Kuststreek, en trekt nadien van west naar oost over ons land. In de namiddag wordt de atmosfeer onstabieler en ontwikkelen er zich in sommige streken buien, eventueel met onweer. Aan het einde van de namiddag wordt het droger en ontstaan er opnieuw opklaringen vanaf het westen. We halen maxima van 21 tot 23 in de Ardennen en 23 tot 25 graden elders. De wind draait naar het westen en wordt matig.

In de nacht van vrijdag op zaterdag trekken de laatste buien richting Duitsland en klaart het uit vanaf het westen. Plaatselijk kan er wat nevel of mist gevormd worden. De minima dalen naar waarden tussen 11 en 17 graden bij een meestal zwakke westen- tot zuidwestenwind. Aan zee staat een matige westenwind.