Krachtige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met nog lokale buien, vooral in het noordwesten van het land en op de zuidelijke flank van de Ardennen. Soms kunnen ze vergezeld zijn van korrelhagel. De maxima liggen tussen 4 of 5 graden op de Ardense hoogten en 8 of 9 graden in Laag-België. De wind waait meestal vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden rond 60 of 70 km/h. Op het einde van de namiddag krimpt hij naar zuid tot zuidwest en neemt de windkracht een beetje af.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend tot soms zwaarbewolkt met nog regenbuien of voorjaarsbuien. Later vannacht kan er zelfs wat sneeuw vallen in de Ardennen, die tijdelijk een wit tapijtje kan vormen in de Hoge Venen. De minima liggen tussen 0 en 2 graden op de Ardense hoogten en rond 2 of 3 graden elders. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest, met rukwinden rond 40 of 50 km/h.


    Matige wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Morgen is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. 's Ochtends vallen er nog (winterse) buien op het reliëf in het oosten van ons land. Elders wordt het tijdelijk droger, hoewel enkele geïsoleerde buitjes mogelijk blijven. In de loop of op het einde van de namiddag bereikt een meer gestructureerde buienzone het zuidwesten van ons land, waarna deze zich uitbreidt naar de andere streken. Er kan soms felle neerslag vallen, meestal als regen, maar op sommige plaatsen als korrelhagel of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 3 en 5 graden in de Ardennen en rond 6 of 7 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. Op het einde van de dag krimpt hij naar het zuiden. Er zijn windpieken mogelijk rond 50 km/h.

Zaterdagavond verwachten we nog buien van regen, korrelhagel of smeltende sneeuw. Op de Ardense hoogten (boven 400-500 m) kan het wat wit worden door sneeuwval. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het in het westen en het centrum droger met kans op opklaringen. De minima liggen tussen 0 en 4 graden. De wind waait meestal matig tot soms nog vrij krachtig op de Ardense hoogten, eerst uit zuidoost tot zuid en later ruimend naar zuid tot zuidwest. Ten zuiden van Samber en Maas zijn rukwinden rond 50 km/h mogelijk.