Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het geleidelijk aan betrokken en kan er vooral over het westen wat lichte regen vallen. Het wordt zo'n 6 graden in het uiterste westen, 5 graden in het centrum en 2 graden in de Hoge Venen. De wind wordt geleidelijk aan vrij krachtige in het binnenland en soms krachtig aan zee met rukwinden rond zo'n 60 km/h.

Vannacht is het overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In de Ardennen valt de eerste neerslag onder de vorm van (smeltende) sneeuw. In de Hoge Venen kan er tijdelijk een sneeuwlaagje gevormd worden. Een lokale donderslag is mogelijk. Er staat een vrij krachtige en aan zee soms krachtige zuidenwind die ruimt naar het westzuidwesten. Minima van 7 graden vlak aan zee tot -1 graad op de hoogste toppen. In de loop van de nacht wordt het wat zachter.


    Matige wind

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdag verloopt veelal bewolkt met regen of buien. In het westen wordt het later op de dag droger met enkele opklaringen. In de Hoge Venen is de neerslag soms winters van karakter. Maxima rond 1 graad op de hoogste toppen tot 8 graden vlak aan zee. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, uit het westen. Er komen rukwinden voor van zo'n 60 à 70 km/h.

Vrijdagnacht is het eerst overwegend droog met enkele opklaringen. In de loop van de nacht wordt het betrokken gevolgd door regen. In Hoog-België valt wat smeltende sneeuw. Minima van 7 graden vlak aan zee tot 1 graad in Hoog-België. De wind waait matig tot aan zee meestal vrij krachtig uit westzuidwest. Rukwinden van 50 à 70 km/h.


    Vrij krachtige wind

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag trekt er een kleine depressiekern over onze streken. Het traject van dit lagedrukgebied zal het weerbeeld bepalen. Waarschijnlijk krijgen we eerst bewolkt weer met regen, gevolgd door opklaringen met kans op buien. Vooral in de zuidelijke landshelft kunnen er nog vrij veel buien vallen. In het noorden is er mogelijk meer ruimte voor de zon. We halen 2 of 3 graden in Hoog-België tot 8 graden in het centrum en westen. De wind waait meestal vrij krachtig tot aan zee krachtig uit het westen tot zuidwesten, met rukwinden tot 60 à 70 km/u, mogelijk wat meer.


    Matige wind

Vooruitzichten voor zondag tot donderdag


Zondag krijgen we mogelijk eerst nog wat lichte regen en daarna buien met opklaringen. De maxima schommelen tussen 6 en 9 graden bij een matige zuidwester.

Maandag verwachten we nog meestal bewolkt weer met perioden van regen vanuit het zuiden. De maxima liggen rond 9 graden in het centrum.

De verwachting voor dinsdag is nog zeer onzeker. Een langgerekte neerslagzone ligt boven West-Europa. De exacte positie ervan zal ons weer bepalen. Mogelijk blijft het meestal droog, bewolkt en vrij zacht. We halen 12 tot 13 graden.

Ook voor de dagen daarna blijft het vrij onzeker. We moeten rekening houden met kans op neerslag en wisselend of zwaarbewolkt weer. Het lijkt vrij zacht te zullen blijven.

Onzekere verwachtingen. Waarschijnlijk blijft het wisselvallig, maar de kans op neerslag neemt wat af.