11°     Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het bewolkt over het zuidoosten van het land, maar op enkele druppels na, blijft het er droog. Elders is het vrij zonnig met met soms wat hoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 7 en 9 graden in de Ardennen en 10 of 11 graden elders. De wind wordt meestal zwak uit veranderlijke richtingen of uit het zuiden. In het uiterste westen is de wind matig.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht blijft er veel bewolking in het oosten. Elders zijn er eerst opklaringen. Na middernacht neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door lichte regen bij tussenpozen. De minima liggen tussen 1 en 5 graden bij een meestal zwakke wind en later een matige zuidenwind.


10°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdagochtend zijn er nog tijdelijk opklaringen in het noordoosten van het land terwijl het elders vaak zwaarbewolkt is met wat lichte regen bij tussenpozen. In de namiddag wordt het wat onstabieler met enkele buien maar ook enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en rond 9 of 10 graden elders. De wind is zwak tot matig uit het zuiden, draaiend naar het zuidwesten in de namiddag en naar west aan de kust op het einde van de dag.

Dinsdagavond blijft het wisselend bewolkt met nog steeds kans op enkele plaatselijke buien. Tijdens de nacht wordt het meestal droog maar er wordt nevel, (aanvriezende)mist en lage bewolking gevormd op veel plaatsen. Onder de opklaringen kan er wat lichte nachtvorst voorkomen. Elders liggen de minima op veel plaatsen rond +2 of +3 graden. De wind is zwak en veranderlijk.


11°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor woensdag


Woensdag begint op de meeste plaatsen in het binnenland grijs met lage bewolking, lokale mist en eventueel wat motregen. In de loop van de dag breekt de bewolking steeds meer en komen er opklaringen vanuit het westen. Aan de kust wordt het zelfs zonnig. De maxima liggen tussen 7 graden op de Ardense hoogten en 11 graden in het centrum en het westen. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.


11°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor donderdag tot maandag


Donderdag wordt het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, overal zonnig en blijft het droog. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden en er staat een matige oostenwind.

Vrijdag wordt het zonnig en vrij zacht. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden. Er waait een matige oosten- tot zuidoostenwind.

Zaterdag wordt het gedeeltelijk bewolkt met wolkenvelden die vanuit het zuidwesten over ons land trekken. Mogelijk kan er plaatselijk wat gedruppel vallen. De maxima schommelen tussen 11 en 14 of mogelijk 15 graden. De wind waait matig uit het zuidoosten.

Zondag is het gedeeltelijk bewolkt en zou het op de meeste plaatsen droog moeten blijven. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden bij een matige noordoostenwind.

Maandag verwachten we veel bewolking maar zou het toch meestal droog blijven. Het wordt frisser met maxima rond 9 graden in het centrum van het land.