10°   Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag is het overwegend zwaarbewolkt. Er kan hier en daar nog wat lichte regen of motregen vallen al blijft het in het westen veelal droog. Op de Ardense hoogten belemmeren lage wolken soms het zicht. We halen maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 10 graden over het westen en het centrum. Er waait een zwakke wind uit noordwestelijke of uit veranderlijke richtingen.Volgende nacht is het nog steeds zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen en in de Hoge Ardennen kans op mistbanken. Op het einde van de nacht valt er wat meer regen vanaf de kust. De minima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden in Vlaanderen. De wind is meestal zwak uit west tot noordwest. Tegen de ochtend wakkert de wind aan tot matig en aan zee soms vrij krachtig. In het westen wordt de wind noordwestelijk, aan zee uiteindelijk noordelijk.


    Matige wind

Weersverwachting voor morgen zondag


Zondag trekt een zwakke regenzone van west naar oost door het land. Het is zwaarbewolkt en er zijn perioden met (lichte) regen. In de namiddag wordt het achter de storing droog en verschijnen er opklaringen die uiteindelijk zelfs breed worden. Bezuiden Samber en Maas blijft het echter tot de late namiddag grijs en valt er soms nog wat regen. De maxima schommelen tussen 2 en 8 graden. De matige tot vrij krachtige noordenwind zwakt later in de namiddag af tot matig. In de voormiddag zijn rukwinden mogelijk van zo'n 50 à 60 km/h.

Zondagnacht wordt het lichtbewolkt en droog. Bezuiden Samber en maas kan er in de loop van de nacht lage bewolking gevormd worden. De noordenwind neemt af en wordt veelal zwak, maar aan zee en over de Ardense toppen waait de wind nog matig. Het koelt af naar waarden tussen 4 graden vlak aan zee, rond of net onder het vriespunt in het centrum en licht negatieve waarden in de Ardennen. Vooral bezuiden Samber en Maas is er lokaal gevaar voor aanvriezende natte weggedeelten of aanvriezende mist.


  Zwakke wind

Vooruitzichten voor maandag


Maandagochtend start de dag met veel lage wolken en kans op aanvriezende mist in het oosten, terwijl in het westen er brede opklaringen zijn. Na de middag is het overal wisselend bewolkt met de breedste opklaringen over het westen. Na een koude ochtend stijgen de maxima naar 1 graad over het oosten en 7 à 8 graden in het westen. De wind waait veelal matig uit noordoostelijke richtingen.


-1°   Zwakke wind

Vooruitzichten voor dinsdag tot zaterdag


Dinsdag wordt het na een koude nacht zonnig met slechts enkele hoge wolkensluiers. Het wordt zo'n 3 tot 5 graden bij een zwakke oost- tot noordoostenwind.

Woensdag is het zonnig bij maxima van 4 tot 7 graden, bij een zwakke, in de Ardenne matige, zuidoostenwind.

Ook donderdag is een vrij zonnige dag met in het westen wat meer hoge wolkenvelden in de namiddag. het wordt 2 tot 6 graden.

Vrijdag zou een zwakke storing tot over ons land raken waardoor de kans op wolken en een spat regen wat toeneemt. Maxima van 2 tot 7 graden. 

Zaterdag wordt, na eventueel ochtendgrijs over de noordelijke landshelft, opnieuw een vrij zonnige dag bij temperaturen van 5 tot 7 graden.