11°   Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vanmiddag worden er stapelwolken gevormd in het binnenland. Het wordt wisselend bewolkt of soms zwaarbewolkt in het centrum en het oosten. Het blijft meestal droog. Aan de kust is het zonnig. Vanavond verdwijnen de stapelwolken in het westen en het centrum. In het oosten blijft het bewolkt. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen, 9 graden aan zee en tot 11 of 12 graden elders. De wind is meestal matig uit noord tot noordoost en aan zee soms vrij krachtig.

Vanavond en vannacht is het licht tot gedeeltelijk bewolkt. De bewolking blijft overheersen in het oosten van het land. Het blijft meestal droog. De minima liggen tussen 0 en 5 graden. De wind uit noord tot noordoost is zwak en draait nadien naar noord tot noordwest of soms uit veranderlijke richtingen.


12°     Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen zondag


Morgen worden er opnieuw wolken gevormd en wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In het oosten kunnen er enkele buitjes ontstaan. Elders blijft het meestal droog. De maxima schommelen tussen 9 graden aan zee en op de Ardense hoogten en tussen 12 en 14 graden elders. De wind is zwak tot soms matig uit noord tot noordwest.

Tijdens de nacht van zondag op maandag blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Wat lichte regen of enkele buien verspreiden zich vanuit het oosten over het land. Plaatselijk kan er mist of lage bewolking gevormd worden. De minima liggen tussen 2 en 6 graden. De wind is zwak uit noord tot noordwest of uit veranderlijke richtingen.


14°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor maandag


Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs wordt het maandag wisselvallig. We krijgen opklaringen en stapelwolken en kans op enkele buien, die plaatselijk kunnen vergezeld zijn van een donderslag. Aan de kust blijft het waarschijnlijk droog met meer zon. De maxima schommelen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 15 graden in het centrum van het land. De wind is zwak uit noordelijke of veranderlijke richtingen.


13°   Zwakke wind

Vooruitzichten voor dinsdag tot zaterdag


Het weerbeeld verandert weinig op dinsdag. We starten de dag met veel lage wolkenvelden. Nadien wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buien. De maxima klimmen van 11 à 12 graden aan zee en op de Ardense hoogten tot 16 graden in de Kempen. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.

Ook woensdag blijft het wisselvallig met opklaringen, wolkenvelden en kans op enkele buien, vooral dan in het binnenland. De maxima schommelen tussen 12 en 15 graden. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind.

Donderdag is het wisselend bewolkt en blijft het meestal droog. Het wordt iets frisser met maxima tussen 9 en 13 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordoostelijke richtingen.

Ook vrijdag blijft het droog met brede opklaringen. De maxima schommelen rond 10 of 11 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit noordoostelijke richtingen.

Zaterdag blijft het droog en zonnig. De maxima schommelen rond 12 graden in het centrum van het land.