Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag blijft het grijze en vochtige weer aanhouden. Pas tegen de late namiddag verschijnen er brede opklaringen vanaf het zuidoosten. De maxima liggen tussen 1 en 4 graden in Hoog-Belgiƫ en tussen 5 en 7 graden elders. De wind is meestal zwak en veranderlijk, maar wordt in het zuiden van het land soms matig uit het zuidoosten.


Vanavond en vannacht breiden de opklaringen verder uit in de richting van de kust. Het wordt wisselend bewolkt met veel brede opklaringen en plaatselijk enkele lage wolkenvelden of wat aanvriezende mist. Het blijft droog in de meeste streken. We verwachten algemene vorst bij minima tussen -4 graden in de Hoge Venen, -2 graden in het centrum en 0 of +1 graad aan zee. De wind is zwak en veranderlijk of zuidoost. In het zuiden van het land is hij eerder matig uit zuidoost.


-2°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor maandag


Morgen is er eerst lokaal aanvriezende mist, daarna wordt het op de meeste plaatsen zonnig al kan de lage bewolking in het uiterste noorden lang blijven hangen. Het wordt zo'n 7 graden in het centrum van het land, 2 graden op de hoogten. Er staat een zwakke veranderlijke wind en bezuiden Samber en Maas is dat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind.