11° 17°     Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


In de oostelijke en zuidoostelijke landshelft hangt er aanvankelijk veel bewolking en vallen er nog enkele buien. Deze buien en bewolking trekken traag richting Duitsland zodat het er later overwegend droog wordt met stilaan brede opklaringen. Elders is het deze middag wisselend bewolkt en droog met in de namiddag geleidelijk meer opklaringen. Op het einde van de namiddag neemt in het westen de bewolking opnieuw toe en kan er een plaatselijke bui vallen. De maxima schommelen tussen 13 en 17 of 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit het westzuidwesten in het zuidoosten van het land en meestal matig uit het zuidwesten elders.

Vanavond is het licht- tot wisselend bewolkt en kan er in het noordwesten een plaatselijke bui vallen. Elders blijft het droog. Vannacht neemt de bewolking toe. Het blijft dan op een geïsoleerde bui na overal droog. In het reliëf kan de lage bewolking de zichtbaarheid beperken. De minima liggen tussen 7 en 12 graden bij een overwegend matige zuidwestenwind.


11° 17°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag wordt het zwaar bewolkt, in het zuidoosten zelfs meestal betrokken met af en toe wat lichte regen of motregen. Door de lage bewolking wordt het zicht in de hoge Ardennen beperkt. Elders is het meestal droog, al valt er wel op een beperkt aantal plaatsen een bui. In de loop van de dag zijn er hier en daar korte opklaringen, vooral in het westen en noorden van het land. De maxima liggen tussen 12 graden op de hoogten van de Ardennen en 16 of 17 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten tot zuiden met rukwinden tot 60 km/u.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag komen er bredere opklaringen voor en blijft het op de meeste plaatsen droog. Een lokale bui in de Ardennen is echter nog mogelijk. Tegen de ochtend neemt de bewolking vanuit het westen toe en in het westen valt er tijdens de vroege ochtend al wat regen. De minima liggen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 14 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit een zuidelijke richting. Er zijn rukwinden tot 60 km/u met uitschieters tot 70 km/u in het westen.