° 35°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor woensdag


Woensdag is het nog vrij zonnig, maar onstabiel met in de loop van de dag een toenemende kans op lokale onweersbuien. Het wordt opnieuw zeer warm met maxima tussen 28 graden in de Hoge Ardennen en 34 of 35 graden in het centrum of plaatselijk wat meer. De zuidoostenwind waait zwak of matig. Aan zee draait de wind naar het noordnoordoosten.


22° 33°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor donderdag tot maandag


Donderdag neemt de kans op onweersbuien verder toe vanuit het zuidwesten. Deze buien kunnen intens zijn. Het is al wat minder warm met nog maxima van 26 of 27 graden aan zee tot 31 graden in het noordoosten.

Vrijdag verwachten we perioden met buien. De maxima schommelen tussen 24 graden aan zee en in de Ardennen, en 27 graden in de Kempen. Er waait een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af. Er is kans op een bui, maar in vele streken lijkt het droog te blijven. We halen maxima van 22 tot 26 graden.

Ook zondag is het wisselend bewolkt. Het is vaak droog, maar op het einde van de dag vergroot de kans op (onweers)buien. Het wordt tijdelijk iets warmer met maxima tussen 23 en 28 graden of lokaal iets meer.

Maandag wordt het wisselend of soms zwaarbewolkt met enkele buien. De wind waait matig uit het zuidwesten tot het westen. We krijgen maxima rond 22 of 23 graden.