18° 17°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verwachten we over het oosten regen en buien die soms stevig en zelfs onweerachtig kunnen zijn. Naar het westen toe verschijnen er opklaringen, maar enkele buien zijn er ook nog mogelijk. Rond de middag schommelen de temperaturen tussen 15 en 19 graden, daarna wordt het minder zacht maar over het westen klimt het kwik nog hoger door de opklaringen. De naar het westen tot noordwesten ruimende wind is matig tot vrij krachtig en aan zee soms krachtig. Rukwinden tot 50 à 60 km/u zijn mogelijk.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend droog met breder wordende opklaringen. In de loop van de nacht kunnen er in de Ardennen nevel, enkele mistbanken of lage wolken ontstaan. De minima schommelen tussen 4 en 9 graden in Hoog-België, tussen 9 en 12 graden in de meeste streken en 13 graden aan zee. De matige westen- tot noordwestenwind krimpt stilaan naar het zuidwesten. Ten zuiden van Samber en Maas is de wind soms zwak.


12° 18°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag is het eerst zonnig met in de Ardennen wel kans op lokaal ochtendgrijs. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken en ook hoge sluierwolken. Het blijft droog met maxima van 14 graden in de Hoge Ardennen tot 18 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige en aan zee eerder een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.


Woensdagnacht blijft het overwegend droog met wolken en opklaringen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest. Aan zee is de wind nog matig tot vrij krachtig.