-2°

Weersverwachting voor morgen maandag


Morgen start de dag zonnig over de zuidelijke landshelft. Elders kunnen er nog soms lage wolken hangen en is er nog kans op aanvriezende mist. In de loop van de dag verwachten we dat het op de meeste plaatsen zonnig wordt, behalve misschien in het uiterste noordwesten van het land en de Kuststreek. Het wordt zo'n 7 graden in Vlaanderen en rond 2 graden in de Hoge Venen. Er staat een zwakke wind uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen. In het zuiden van het land waait de wind matig uit het zuidoosten.

Maandagnacht wordt het opnieuw zwaarbewolkt in Laag-België en ontstaat er opnieuw (aanvriezende) mist. In het centrum kunnen de opklaringen mogelijk nog tot de ochtend standhouden en zeker over het zuidelijke deel van het land blijft het grotendeels helder. Het kwik zakt naar zo'n 1 graad aan zee, zo'n -1 à -2 graden in het centrum en -4 à -5 graden in de Hoge Venen. De wind is zwak veranderlijk.


-1°

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag start de dag met lage wolken en aanvriezende mist in Vlaanderen, maar ook in de Ardense valleien. Het ochtendgrijs kan hardnekkig zijn en houdt mogelijk in vele streken de hele dag aan. Vooral in de zuidoostelijke landshelft verwachten we opklaringen, alvorens de bewolking overal opnieuw toeneemt in de loop van de namiddag. Het blijft droog bij maxima tussen 1 en 5 graden en een zwakke en variabele wind.