12°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag start de dag in het noorden al met veel wolken en geleidelijk in de loop van de voormiddag lichte regen of een bui vanuit Nederland. Elders is het eerst nog zonnig, maar in de namiddag neemt overal de bewolking toe met af en toe wat regen. In het zuiden blijft het wellicht helemaal droog. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind, eerst zuidwest, later west, wakkert alweer aan en wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee uit het westen tot noordwesten. Rukwinden liggen in de orde van 60 km/u, of plaatselijk iets meer.

Vanavond blijft het zwaarbewolkt met hier en daar lichte regen of een bui. Vannacht wordt het meestal droog met opklaringen, brede opklaringen over het westen. De minima liggen tussen 2 en 7 graden in het binnenland en rond 10 graden aan zee. De wind luwt verder en draait naar het zuidwesten. Aan zee blijft de wind matig uit het westen.


14°

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag verloopt meestal zwaarbewolkt, al zijn er eerst vooral in het westen opklaringen, terwijl het oosten grijs is met soms motregen, vooral op de hoogten. In de loop van de dag breekt de bewolking af en toe en krijgen we een streep zon. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 13 of 14 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten, tegen de avond uit het zuiden.