17° 25°

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdagvoormiddag zijn er in het oosten van het land nog enkele opklaringen mogelijk. 's Ochtends bereikt een regenzone de Kuststreek, en trekt nadien van west naar oost over ons land. In de namiddag wordt de atmosfeer onstabieler en ontwikkelen er zich in sommige streken buien, eventueel met onweer. Aan het einde van de namiddag wordt het droger en ontstaan er opnieuw opklaringen vanaf het westen. We halen maxima van 21 tot 23 in de Ardennen en 23 tot 25 graden elders. De wind draait naar het westen en wordt matig.


In de nacht van vrijdag op zaterdag trekken de laatste buien richting Duitsland en klaart het uit vanaf het westen. In sommige streken kan er wat nevel of mist gevormd worden. De minima dalen naar waarden tussen 11 en 17 graden bij een meestal zwakke westen- tot zuidwestenwind. Aan zee staat een matige westenwind.


15° 23°

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdagochtend is het op de meeste plaatsen vrij zonnig. Later verschijnen er meer wolkenvelden, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 19 of 20 graden in de Hoge Venen, 22 graden aan zee en 23 of 24 graden in het centrum. De wind waait matig uit westelijke richtingen.