Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het zwaarbewolkt, behalve in het westen waar enkele opklaringen mogelijk zijn. Op vele plaatsen valt er neerslag, in de Hoog België met winters karakter en enkele cm bijkomende sneeuw op de reeds bestaande sneeuwlaag, zodat we eind deze namiddag plaatselijk een sneeuwdek van 15 cm of meer zullen hebben. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 10 graden aan zee. De wind zal zwak tot meestal matig waaien uit het noordwesten, in Hoog-België eerder uit zuidwest. Aan zee waait er een vrij krachtig tot krachtige noordwestenwind tot 65 km/u.

Vanavond is het nog zwaarbewolkt met soms regen en winterse neerslag in de hoge Ardennen. Op het reliëf nabij de Duitse en Luxemburgse grens kan er eerst nog een paar cm sneeuw bijvallen. In het uiterste westen is het reeds droger met opklaringen en nog enkele lokale buien die zich landinwaarts verplaatsen. In het zuiden van het land kunnen zich lokale (aanvriezende) mistbanken vormen en zijn enkele ijsplekken in de Ardennen niet uitgesloten op het eind van de nacht. De minima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en 6 aan zee. De wind waait zwak tot matig, aan zee vrij krachtig en later matig, uit westelijke sector.


Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag is het gedeeltelijk bewolkt met enkele lokale buien en later droog weer. De bewolking en de buien zullen langer aanwezig zijn in de gebieden nabij Nederland en Duitsland. Nevel en mist kunnen blijven hangen in Hoog-België. De maxima variëren tussen 1 graad in de Hoge Ardennen en 8 aan zee. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west, krimpend naar zuid op het einde van de dag.

De nacht van dinsdag op woensdag verloopt koud met overal negatieve temperaturen :-1 graad aan de kust, -3 graden in het centrum tot -10 in bepaalde Ardense valleien. De opklaringen zullen eerst breed zijn voordat zich plaatselijk aanvriezende mistbanken vormen, bij een zwakke zuidoostenwind.