13° 25°     Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verloopt zonnig met hoogstens wat stapelwolkjes in het noordwesten en noorden van het land. We halen maxima van 22 of 23 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 28 graden in Belgisch Lotharingen. In het centrum schommelt het kwik rond 25 of 26 graden. De wind waait meestal matig uit noord tot noordoost.

Vanavond en vannacht blijft het vrijwel helder. De minima liggen overwegend tussen 10 graden in de Ardennen en 15 of 16 graden aan zee en in de grote steden, al kunnen in sommige Ardense valleien ook wat lagere minima bereikt worden. In het binnenland waait de wind vaak zwak uit noordoost. Op het reliƫf en aan zee waait de wind eerder matig.


15° 28°   Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag staat er opnieuw veel zon op het programma bij maxima tussen 22 graden aan zee, 26 of 27 graden in de Ardennen, 28 graden in het centrum en 30 graden in het uiterste zuiden. De wind waait meestal matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan zee uit noordoostelijke richtingen.

Dinsdagavond en -nacht is het helder met soms wat hoge wolkensluiers. Het koelt traag af bij minima tussen 15 graden in de Ardennen, 17 graden in het centrum en aan zee en 18 graden in Belgisch Lotharingen. De wind wordt zwak tot matig uit oostnoordoost.


17° 31°   Zwakke wind

Vooruitzichten voor woensdag


Woensdag wordt het zonnig zomerweer met maxima tussen 25 en 31 graden. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten. Aan zee zorgt een matige zeebries voor wat verkoeling in de namiddag.


17° 31°   Zwakke wind

Vooruitzichten voor donderdag tot maandag


Donderdag blijft het zonnig en warm. We halen 26 tot 32 graden bij een zwakke tot soms matige wind uit het oosten tot noordoosten. Aan zee ontwikkelt er opnieuw een zeebries.

Vrijdag wordt het wederom zonnig en erg warm. De maxima liggen tussen 27 en 33 graden. De wind waait weer zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten, met aan zee een matige zeebries in de namiddag.

Zaterdag blijft het zonnige en warme weer aanhouden. De maxima liggen rond of enkele graden boven 30 graden in de meeste streken. Lokaal kan het tot 35 graden worden.

Zondag neemt de onzekerheid wat toe. Het zou volgens de laatste prognoses nog droog blijven met zon en enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 30 en 35 graden.

Begin volgende week neemt de kans op enkele buien toe. Het zou maandag nog wel warm blijven bij maxima tussen 25 en 30 graden of in het oosten mogelijk wat meer.