12° 18°     Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verwachten we meer wolkenvelden met soms wat lichte regen of enkele buien vanaf de grens met Frankrijk. Daarna wordt het droger met opklaringen in het westen. In het oosten en noordoosten zou het meestal droog moeten blijven met tijdelijk enkele brede opklaringen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 19 graden in het westen. Er staat een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind.

Vanavond is het zwaarbewolkt in de oostelijke landshelft met perioden van regen of buien. In het westen en het centrum van het land wordt het droog en verschijnen er overal, behalve aan de kust, brede opklaringen. Vannacht blijft het ten zuiden van Samber en Maas zwaarbewolkt met kans op een enkele bui. Ten noorden van Samber en Maas blijft het overwegend droog en zijn er enkele opklaringen. Er is kans op vorming van nevel, of in de Ardennen mist of lage wolkenvelden. In het reliƫf kan de zichtbaarheid hierdoor beperkt worden. De minima liggen tussen 10 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind die krimpt van het zuidwesten naar het zuiden.


13° 18°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag hangt er aanvankelijk mogelijk wat mist in de Ardennen. Elders is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het westen van het land enkele opklaringen. In het zuiden en oosten van het land kunnen er enkele lokale buien vallen. Geleidelijk wordt het overal meestal zwaarbewolkt en valt er lokaal wat gedrup. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden in het centrum. De wind waait matig uit het zuiden.

Woensdagavond blijft het overwegend zwaarbewolkt met enkele verspreide buien. In het oosten zijn er opklaringen. Tijdens de nacht naar donderdag trekt een vrij actieve regenzone vanaf de kust over ons land. De regen bereikt het oosten pas donderdagochtend. De minima liggen tussen 9 en 15 graden bij een matige zuidenwind.