14° 21°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag begint met een afwisseling van opklaringen, wolkenvelden en enkele geïsoleerde buien. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die in de namiddag verder uitgroeien tot buien die lokaal onweerachtig kunnen worden, vooral dan in het oosten van het land. Aan zee wordt het dan droog met meer zon. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden in de Ardennen, en tussen 20 en 22 graden elders. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit west tot zuidwest met rukwinden tot rond 50 km/h, of wat meer tijdens een bui.


Zaterdagavond vallen er hier en daar nog enkele buien. Later in de nacht wordt het overwegend droog met brede opklaringen. Tegen het eind van de nacht vormt er zich plaatselijk nevel, in de Ardennen ook laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 9 en 15 graden. De aanvankelijk matige en aan zee vrij krachtige wind uit west tot zuidwest neemt in kracht af en wordt zwak tot matig.


13° 21°     Matige wind

Vooruitzichten voor zondag


Zondagochtend verwachten we aan zee al snel buien, maar is het elders nog droog en deels bewolkt. In de loop van de dag verplaatsen deze buien, met plaatselijk onweer, zich landinwaarts. In het oosten vallen de meeste buien in de namiddag, terwijl het aan de kust en in het uiterste westen dan opnieuw droog wordt met opklaringen. Het is koel bij maxima van 17 tot 21 graden. De wind waait matig uit west tot zuidwest, later ruimend naar west tot noordwest.