12° 18°     Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het wisselend bewolkt met enkele lokale buien, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. In Vlaanderen wordt het al snel droger met geleidelijk meer zon vanaf de kust. Het is fris voor de tijd van het jaar met maxima van 15 graden in de Hoge Ardennen en 18 à 19 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit west tot zuidwest.

Vanavond zijn nog enkele uien mogelijk in de Ardennen. Later vannacht wordt het overwegend droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. Hier en daar kan er zich wat nevel of een mistbank vormen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden in de Ardennen, tussen 9 en 11 graden in de meeste andere streken en rond 13 graden aan zee. De wind krimpt naar zuidwest en wordt overwegend zwak. In de Ardennen wordt de wind eerder veranderlijk. Aan zee blijft de wind matig.


10° 22°     Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen zondag


Zondag is het, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, eerst zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die hier en daar kunnen uitgroeien tot een buitje maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt wat zachter met maxima van 18 à 19 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 23 graden in de Kempen. De wind wordt matig uit zuidwest en ruimt aan zee uiteindelijk naar west.

Zondagavond verdwijnen de stapelwolken en in de nacht wordt het rustig en helder tot licht bewolkt. Er is kans op wat nevel of een enkele mistbank. Het koelt sterk af met minima van 6 tot 10 graden in de Ardennen en de Kempen, en van 10 tot 12 graden elders. De wind wordt zwak en veranderlijk.


10° 25°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor maandag


Maandag is het eerst droog en zonnig. In de namiddag bollen er stapelwolken op en tegen de avond trekt een storing over het land vanuit Frankrijk met regen- en lokale onweersbuien. Het wordt behoorlijk warm met maxima van 23 graden aan zee en in de Hoge Venen tot zo'n 26 graden in de Kempen en de regio Luik. De wind is overwegend zwak tot soms matig uit zuidoostelijke richtingen.


16° 22°     Matige wind

Vooruitzichten voor dinsdag tot zaterdag


Dinsdag is het nog wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden. 's Ochtends is er voornamelijk in de kuststreek kans op een bui. Later overdag ontwikkelen er zich in het binnenland enkele plaatselijke buien. Aan zee wordt het in de namiddag meestal zonnig. De maxima schommelen van zo'n 18 graden in de Hoge Venen tot 21 à 22 graden in het centrum. De zuidwestenwind wordt matig. Aan zee ruimt die wind na de middag naar westzuidwest en wordt dan soms vrij krachtig. 

Woensdag blijft het zo goed als droog met zon en wolken. In de namiddag kan de stapelbewolking in het binnenland bij momenten hardnekkig zijn. Aan zee is er dan meer zon. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Donderdag en vrijdag blijft het droog en vrij rustig met zon en soms wat wolkenvelden. De maxima schommelen van zo'n 20 graden vlak aan zee tot om en bij 25 graden in het centrum van het land.

Ook zaterdag is het nog grotendeels droog met zonnige perioden. Naar de avond toe zouden misschien opnieuw moeten gaan rekening houden met buien. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden.