12°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdagochtend wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Deze laatste zijn vaak breed over het westen van het land. In de loop van de dag neemt de bewolking opnieuw toe in het binnenland, maar blijft het droog bij maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot lokaal 13 graden in het centrum. Aan zee blijft het meestal zonnig, maar vrij fris met maxima rond 9 of 10 graden. De wind is matig, en aan zee soms vrij krachtig, uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen.


In de nacht van zaterdag op zondag is het wisselend bewolkt, en soms zelfs zwaarbewolkt over de oostelijke landshelft waar lokaal nog een buitje kan vallen. De minima liggen tussen 0 en 5 graden, bij een wind die krimpt naar het noorden tot noordwesten en meestal zwak wordt in het binnenland.


12°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor zondag


Zondag neemt de bewolking al snel toe vanaf het oosten en wordt het in de meeste streken zwaarbewolkt. Het blijft vaak droog, al kunnen er in het oosten van het land mogelijk enkele buitjes vallen. De maxima schommelen tussen 7 en 9 graden op het Ardense reliƫf en aan zee, en tussen 10 en 13 graden elders. De noordenwind is zwak tot meestal matig.