16° 30°   Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het zonnig met hoogstens een paar hoge wolkenvelden. In de Ardennen kunnen er een paar stapelwolken ontstaan. De maxima schommelen in het binnenland tussen 27 graden in de Hoge Ardennen, 30 graden in de meeste streken en hier en daar een uitschieter tot 32 graden. Aan zee liggen de temperaturen rond 24 graden. De wind is zwak en veranderlijk, aan de kust is hij soms matig uit noordelijke richtingen.


Vanavond en vannacht is het nagenoeg overal helder met minima tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in de grote steden. De wind waait zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen.


17° 30°   Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag is het opnieuw overwegend zonnig. In de loop van de namiddag ontstaan er over het oosten enkele stapelwolken die eventueel hier en daar een onweersbui kunnen veroorzaken. De maxima liggen tussen 27 graden in de Hoge Venen en 30 à 31 graden in Laag- en Midden-België. De wind is zwak en veranderlijk, aan zee wordt hij in de namiddag matig uit noordoost.


Maandagavond kan er in het oosten nog een (onweers)bui vallen, elders is het meestal lichtbewolkt. Maandagnacht wordt het nagenoeg helder bij minima tussen 14 en 19 graden. Er waait een zwakke wind uit oost tot zuidoost.