14° 16°     Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze middag trekt een storing verder over ons land. Achter deze regenzone wordt het wisselvallig met enkele opklaringen en af en toe buien, mogelijk gepaard met een donderslag. Op het einde van de namiddag wordt het in het westen droger en worden de opklaringen er breder. De temperaturen liggen deze namiddag tussen 11 en 15 graden. De wind waait matig uit het zuiden, maar ruimt na de passage van de regenzone naar het zuidwesten tot westen.

Vanavond vallen er mogelijk nog enkele laatste buien in het oosten van het land. Geleidelijk wordt het overal droog en klaart het op. Tijdens de nacht neemt de bewolking toe vanuit Frankrijk. In de Ardennen kunnen deze lage wolkenvelden mogelijk de zichtbaarheid beperken. De minima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 10 graden in het westen. De wind krimpt naar het zuiden en zwakt tijdelijk af tot zwak of matig. Vannacht staat er meestal een matige zuidoostenwind.


16°   Matige wind

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdag blijft het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, vooral in de westelijke landshelft. In het noordoosten van het land blijft het een groot deel van de dag overwegend droog. We halen maxima tussen 14 graden in de Ardennen en 17 à 18 graden in de Kempen. De wind waait eerst matig of aan zee en in de Ardennen soms vrij krachtig uit het zuidoosten. Na de middag staat er overal een matige wind uit het oosten tot noordoosten.

Vrijdagavond zou er vanuit Frankrijk opnieuw wat intensere regen kunnen vallen in een groot deel van het land. 's Nachts vallen er nog enkele verspreide buien. De minima liggen tussen 7 en 11 graden. 's Avonds staat er nog een matige tot plaatselijk vrij krachtige wind uit oostelijke richtingen. In de loop van de nacht staat er een meestal matige zuid- tot zuidoostenwind.