Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verschijnen er enkele opklaringen aan de kust die zich uitbreiden van West-Vlaanderen tot Antwerpen. Plaatselijk blijft een buitje mogelijk. Elders blijft het meestal zwaarbewolkt tot betrokken. De lage wolken beperken het zicht op de Ardense hoogten en wat motregen blijft er mogelijk. De maxima schommelen tussen 3 of 4 graden op de Hoge Venen en 10 of 11 graden in de Westhoek. De wind is matig uit zuidwest.

Vannacht blijft het grijs met lage wolken op het reliëf ten zuiden van Samber en Maas. Het zicht is er beperkt en er blijft wat motregen mogelijk. Elders is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Er blijft een bui mogelijk maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De minima liggen tussen 2 en 5 graden in de Ardennen en tussen 5 en 7 graden elders bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind, die later krimpt naar het zuiden.


Weersverwachting voor morgen zaterdag


Morgen wordt het snel betrokken en geleidelijk gaat het regenen in de streken langs de Franse grens. Rond de middag breidt de regen zich uit over het hele land. Er valt continue neerslag en we verwachten neerslaghoeveelheden tuussen 10 en 15 mm en rond 20 mm op het Ardens reliëf. Op het einde van de namiddag wordt het droger in het westen en verschijnen er enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 5 of 6 graden op de Hoge Venen en rond 11 of 12 graden in West-Vlaanderen. De wind wakkert aan en wordt vrij krachtig tot soms krachtig, eerst uit het zuiden, later in de namiddag ruimend naar het westen vanaf de kust. We verwachten rukwinden tussen 65 en 85 km/h.

Zaterdagavond en tijdens de nacht wordt het op veel plaatsen wisselend bewolkt. Op het Ardens reliëf blijft er veel bewolking hangen en is er nog kans op wat neerslag. In het tweede deel van de nacht kan het ook bewolkter worden in het noorden van Vlaanderen met kans op enkele buien. De minima liggen tussen 3 of 4 graden op de Ardense hoogten en 8 of 9 graden in Vlaanderen. De westen- tot zuidwestenwind blijft vrij krachtig in het binnenland met rukwinden tot 60 à 70 km/h en krachtig tot zeer krachtig aan zee met rukwinden tot 80 of 90 km/h.