Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag begint de dag zwaarbewolkt met regen. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust wisselvallig met mogelijk enkele opklaringen maar ook buien. De maxima worden in de voormiddag bereikt en liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee, in de namiddag wordt het kouder. De wind waait eerst vrij krachtig en aan zee zelfs krachtig uit zuidwest met rukwinden tot 60 à 70 km/u. Na de passage van de regenzone ruimt de wind naar west tot noordwest en wordt dan matig in het binnenland.


In de nacht van woensdag op donderdag wordt het wisselend bewolkt met buien die vrij intens kunnen zijn en een winters karakter kunnen aannemen, vooral dan in de Ardennen. De minima liggen tussen 0 of -1 graad in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. De wind wordt matig uit west tot noordwest in het binnenland en blijft vrij krachtig tot krachtig uit noordwest aan zee.


Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag wordt het wisselvallig en vrij koud met sneeuwbuien in de Ardennen en (winterse) buien elders in het land. Aan zee verwachten we de meeste en de felste buien, eventueel vergezeld van een donderslag. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Ardennen en +5 graden aan zee. De wind is matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee uit noordwestelijke richtingen.