10° 22°

Weersverwachting voor morgen zondag


Zondag is het, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, eerst zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die hier en daar kunnen uitgroeien tot een buitje maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt wat zachter met maxima van 18 à 19 graden aan zee en in de Hoge Ardennen tot lokaal 23 graden in de Kempen. De wind wordt matig uit zuidwest en ruimt aan zee uiteindelijk naar west.


Zondagavond verdwijnen de stapelwolken en in de nacht wordt het rustig en helder tot licht bewolkt. Er is kans op wat nevel of een enkele mistbank. Het koelt sterk af met minima van 6 tot 10 graden in de Ardennen en de Kempen, en van 10 tot 12 graden elders. De wind wordt zwak en veranderlijk.


12° 27°

Vooruitzichten voor maandag


Maandag is het eerst droog en zonnig. In de namiddag bollen er stapelwolken op en tegen de avond trekt een storing over het land vanuit Frankrijk met regen- en lokale onweersbuien. Het wordt behoorlijk warm met maxima van 23 graden aan zee en in de Hoge Venen tot zo'n 26 graden in de Kempen en de regio Luik. De wind is overwegend zwak tot soms matig uit zuidoostelijke richtingen.