13° 19°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft meestal droog, al kan er in de streken nabij de Franse grens mogelijk een lokale bui vallen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 20 graden in het westen, bij een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind.

Vanavond klaart het in de meeste streken uit en wordt het opnieuw rustig en lichtbewolkt. In Hoog-Belgiƫ verwachten we lage wolkenvelden en kan er lokaal wat nevel of mist ontstaan. De minima dalen naar waarden tussen 1 graad in sommige Ardense valleien en zo'n 8 graden in Vlaanderen. Aan zee en in Belgisch Lotharingen liggen de minima iets hoger; rond 10 graden. De wind waait meestal zwak en soms matig uit noord tot noordoost.


10° 19°

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, droog en vrij zonnig. Ten zuiden van Samber en Maas verwachten we meer wolkenvelden. De maxima klimmen van 14 graden op het Ardense plateau tot 19 graden in het centrum en een lokale 20 graden in het westen van het land. De wind waait meestal zwak uit het noordoosten.


Dinsdagavond en -nacht wordt het lichtbewolkt in het het centrum en het westen. Op het Ardense reliƫf verwachten we meer wolken. Lokaal kan er opnieuw wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 1 en 5 graden in de Ardennen en 8 tot 10 graden elders. Er staat een zwakke wind uit veranderlijke of noordelijke richtingen.