16°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag ontstaan er meer wolkenvelden met vooral een toename van de hoge wolkensluiers. Het blijft echter droog bij maxima van 12 graden in de Hoge Venen tot 17 graden in Vlaanderen. In het binnenland waait de wind matig uit zuidwest, aan zee vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/h.


Vanavond trekt een regenzone met meestal matige regen vanaf het westen over ons land. In het oosten van het land is het in eerste instantie nog overwegend droog met zelfs enkele opklaringen. In de loop van de nacht regent het over het hele land. De minima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Ardennen en 13 graden aan zee. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig met windstoten tot 65 km/h, of lokaal zelfs iets meer. Aan zee waait de wind vrij krachtig tot soms krachtig met windstoten tot 75 km/h.


11° 17°

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdagochtend regent het nog over de oostelijke landshelft en zijn er lage wolken. Elders ontstaan er opklaringen en is het droger. In de loop van de dag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en vallen er soms nog buien. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden over het westen. De wind wordt matig uit het westen tot zuidwesten. Aan zee staat een vrij krachtige wind met rukwinden tot 55 km/h.

Zaterdagavond zijn er opklaringen mogelijk, maar de kans op buien blijft bestaan. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en verwachten we lichte tot matige regen, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. De minima dalen naar waarden tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen. De zuidwestenwind is meestal matig. Aan zee is de wind tijdelijk nog vrij krachtig uit westelijke richtingen.