13° 26°

Weersverwachting voor morgen donderdag


Donderdag begint zonnig op vele plaatsen met enkel lokaal wat lage bewolking in Hoog-Belgiƫ. In de loop van de ochtend komt er bewolking opzetten en kunnen er vooral ten zuiden van Samber en Maas buien voorkomen, soms onweerachtig. In het centrale deel van het land kan er hier en daar ook een bui ontstaan, maar over het uiterste westen blijft het zonnig en droog. De maxima liggen rond 17 graden aan zee, 19 tot 23 graden in de Ardennen en 25 tot lokaal 27 graden elders. De wind waait meestal matig uit het oosten tot noordoosten.


Donderdagavond en tijdens de nacht naar vrijdag wordt het opnieuw droog, na het uitsterven van de laatste buien. Het kwik daalt naar 12 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten.


16° 28°

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag wordt het zonnig en nog wat warmer. Er ontwikkelen zich stapelwolken, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 28 graden in het binnenland, maar lokaal kan het kwik in de Kempen naar 30 graden stijgen. Aan de kust en in de Hoge Venen blijft het met 24 of 25 graden wat koeler. Aan de kust steekt in de namiddag een zeebries op en draait de wind naar een noordelijke hoek, waardoor het kwik in de namiddag flink daalt. Elders waait de wind matig uit het oosten.