Weersverwachting voor morgen maandag


Maandagochtend zijn er tijdelijk enkele opklaringen mogelijk, maar op vele plaatsen hangt er ook al veel lage bewolking. Aan zee vallen er in de voormiddag enkele (winterse) buien. Naarmate de dag vordert wordt het droog vanaf het westen met ruimte voor opklaringen en vallen er vooral in het oosten van het land enkele (winterse) buien. Op de Ardense hoogten verwachten we opnieuw wat verse sneeuw. We halen maxima van 0 tot 2 graden in de Ardennen, 4 graden in het centrum en 7 graden in het westen. De wind is matig uit westelijke tot noordwestelijke richtingen. Aan zee is de wind vrij krachtig uit noord tot noordwest met rukwinden rond 60 km/h.


Maandagavond verschijnen er ook brede opklaringen in het centrum van het land, terwijl er in het oosten nog wat winterse neerslag mogelijk is. Maandagnacht neemt de bewolking opnieuw toe vanaf de kust en bereikt een regenzone ons land. De minima variëren tussen -3 graden in de Hoge Venen, 0 of +1 graad in het centrum en +5 graden aan zee. De westenwind spant aan en wordt vrij krachtig tot krachtig aan zee en matig in het binnenland.


11°

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag trekt een regenzone vanaf het noordwesten over ons land. In de meeste streken valt er gewoonweg regen. In de Ardennen is de neerslag eerst winters (met wat sneeuw en mogelijk ook aanvriezende regen), alvorens over te gaan in regen. In de namiddag wordt het meestal droog in het westen met enkele opklaringen. Zachtere lucht wordt naar ons land aangevoerd, waardoor de maxima klimmen naar waarden tussen 5 graden in de Hoge Ardennen en 11 graden aan zee. De wind is matig, aan zee en bij momenten ook op het reliëf vrij krachtig, uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen.