11° 12°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met perioden van regen en buien. In het zuiden van het land is daarbij een donderslag mogelijk. De westelijke wind is aanvankelijk matig tot vrij krachtig en lokaal zelfs nog krachtig met rukwinden van 60 tot 80 km/h. In de loop van de namiddag ruimt de wind naar noordwestelijke richtingen en neemt hij in kracht af. Aan zee is de wind eerst nog zeer krachtig uit westnoordwest met rukwinden van 80 à 90 km/h, in de namiddag afnemend naar vrij krachtig uit noordwest. Het wordt een stuk frisser met maxima van 8 tot 12 graden.


Vanavond zijn nog enkele buien mogelijk in het oosten van het land, elders klaart het grotendeels uit. Later vannacht wordt het overal droog met op de meeste plaatsen brede opklaringen. De wind wordt zwak tot matig uit west tot zuidwest in het binnenland en matig tot vrij krachtig uit westnoordwest aan zee. In de Ardense valleien kan het op sommige plaatsen gaan vriezen. In het centrum van het land schommelen de minima tussen 2 en 5 graden. Vlak aan zee halen we nog zo'n 10 graden.


10° 12°

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag start de dag op vele plaatsen met brede opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf het noorden. Het wordt dan wisselend tot soms zwaarbewolkt en in de loop van de namiddag en 's avonds vallen er enkele buien. We halen maxima van 7 tot 9 graden op het Ardense reliëf en 10 tot 12 graden in het westen van het land. Het wordt winderig; aan zee waait er een vrij krachtige tot krachtige westelijke wind die ruimt naar noordwest, in het binnenland is de wind matig tot soms vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen, ruimend naar west. De rukwinden lopen op tussen 50 en 65 km/h.