Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verschijnen er in het lage wolkendek lokale opklaringen. De maxima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +5 graden aan de kust. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Vanavond wordt de wind zwak en veranderlijk.


Vanavond en in het begin van de nacht worden de opklaringen tijdelijk breder. Later vannacht ontstaat er plaatselijke nevel, mist en lage bewolking. Rijmplekken kunnen lokale gladheid veroorzaken. Het wordt een koude nacht met minima van -1 graad over het westen, -2 à -3 graden in het centrum tot plaatselijk -10 graden in de besneeuwde gebieden van de Oostkantons. Aan zee blijft het zachter met minima rond +2 graden. De zwakke en veranderlijke wind draait naar het zuidwesten en aan zee wordt hij dan soms matig.


Weersverwachting voor morgen zondag


Zondagochtend kunnen er nog plaatselijke opklaringen voorkomen. Daarna wordt het geleidelijk zwaarbewolkt vanaf het noordwesten. Het blijft droog maar in de Hoge Ardennen zijn wat motregen of enkele sneeuwvlokjes niet uitgesloten. We halen maxima van -1 graad in de Hoge Venen tot 8 graden aan zee. Er waait een meestal matige zuidwestenwind.


Zondagavond valt er wat lichte regen of motregen over het westen. Deze neerslag breidt zich zondagnacht verder landinwaarts uit en bereikt de Ardennen op het einde van de nacht waar er daar dan lichte sneeuw valt. De minima schommelen van -3 graden in de Hoge Ardennen, +3 à +4 graden in het centrum tot +6 graden over het westen. De overwegend matige westen- tot zuidwestenwind wordt aan zee soms vrij krachtig.