10°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het droog met op de meeste plaatsen zon. In het westen zijn er aanvankelijk nog vrij veel wolkenvelden. Aan de zuidoost van de Ardennen blijft het overwegend grijs en nevelig. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in in het noordoosten van het land. Er waait een overwegend matige zuid- tot zuidoostenwind.


Vannacht blijft het droog met op de meeste plaatsen hoge wolkenvelden. Aan de zuidoostkant van de Ardennen blijft het zwaarbewolkt met nevel of mist. De minima liggen tussen lokaal -2 en +1 graad in de Ardennen en tussen 2 en 5 graden elders in het land. De wind blijft matig uit zuid tot zuidoost.


10°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag blijft het zo goed als overal droog en begint de dag op de meeste plaatsen met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag komt er geleidelijk meer bewolking vanaf het westen en is wat licht gedruppel richting kust niet geheel uitgesloten In de Ardennen is het eerst grijs met nevel, mist en laaghangende bewolking, later zou het wolkendek geleidelijk wat openbreken. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Ardense hoogten en 10 graden in Vlaanderen. Er waait een overwegend matige zuidelijke wind. In Belgisch Lotharingen is de wind zwak.Woensdagavond en in de nacht naar donderdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en blijft het op wat lokaal licht gedruppel in Vlaanderen na droog. In de Ardennen worden de opklaringen mogelijk eerst breder, later vormt er zich nevel of mist. De minima liggen tussen lokaal -2 graden in de Ardennen en 7 graden aan zee. De matige zuidelijke wind neemt in kracht af en wordt zwak.