20°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vanmiddag wordt het zonnig en droog, afgezien van wat hoge wolkensluiers. Ten zuiden van Samber en Maas wisselend zon en wolken elkaar af. De maxima liggen tussen 14 graden op de hoogten van de Ardennen en plaatselijk 20 graden in het westen. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit het noordoosten.

Vanavond klaart het uit, afgezien van nog hoge wolkenvelden. Vannacht wordt het rustig en vrijwel helder. Hier en daar kan er zich nevel of mistbanken vormen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden op de meeste plaatsen, maar in sommige Ardense valleien kan het kwik tot rond of iets onder het vriespunt dalen. De wind is zwak en veranderlijk.


19°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Morgen wordt het droog en meestal zonnig, afgezien van wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 16 graden op de Hoge Venen en 20 of 21 graden in het westen. De wind waait zwak en is veranderlijk in het zuiden en zwak uit het zuidwesten in het noorden van het land. Aan zee waait de wind matig.

Woensdagavond en tijdens de nacht naar donderdag blijft het droog en licht bewolkt. Op het einde van de nacht komt er over het noordwesten van het land meer bewolking opzetten. De minima liggen meestal tussen 6 en 12 graden, maar in sommige koude valleien van de Ardennen zakt het kwik tot het vriespunt. De wind is eerst zwak en veranderlijk of zuidwestelijk, daarna wakkert de wind aan en wordt matig uit het zuidwesten over een groot deel van het noordwesten van het land. Aan zee is de wind matig.