12° 24°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het zonnig met eventueel hier en daar wat mooiweerwolkjes. De wind blijft onveranderd matig uit het noordoosten waaien. In het westen van het land komt de wind uit noord tot noordnoordoost en aan zee waait hij vaak vrij krachtig. De temperatuur stijgt tot 20 of 21 graden in de Hoge Venen en tot 23 à 25 graden in Laag-België. Vooral in de Kempen en de Gaume kan het kwik eventueel nog één of twee graden hoger uitkomen. In het westen van het land zorgt de zeewind voor koelere temperaturen: tussen 15 graden op het strand en rond 20 graden in het centrum van West-Vlaanderen.

Vannacht krijgen we op de meeste plaatsen een heldere sterrenhemel. Aan zee kunnen er in het tweede deel van de nacht lage wolkenvelden opduiken. De temperaturen dalen tot rond 8 graden in de Hoge Venen, tot 10 of 11 graden in het binnenland en tot 12 of 13 graden aan zee. In het uiterste zuiden van het land blijft het iets zachter met minima van 13 of 14 graden. De wind waait matig uit noord tot noordoost, wat afzwakkend in de loop van de nacht.


11° 24°

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Morgen wordt het opnieuw zonnig, al kan er aan zee 's ochtends wel wat lage bewolking aanwezig zijn. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken vanaf het zuidoosten. De maxima liggen rond 16 graden in de kuststreek en tussen 20 en 26 graden in het binnenland. Vooral in de Kempen en de Gaume is een uitschieter tot 27 graden niet onmogelijk. De wind waait meestal matig, en aan zee matig tot vrij krachtig, uit noordnoordoost tot noordoost.

Dinsdagavond zijn er brede opklaringen, maar in de loop van de nacht verschijnt er vanuit het oosten meer middelhoge en hoge bewolking. De minima liggen tussen 11 en 14 graden. De wind waait zwak of matig uit noordoostelijke hoek.