15° 21°

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdag moeten we op meerdere plaatsen opnieuw rekening houden met regen en buien die plaatselijk intens en onweerachtig kunnen zijn. Waarschijnlijk is dat eerst in het centrum en later dan ook weer in het oosten van het land. In de loop van de namiddag en 's avonds wordt het droger vanaf het westen. De maxima schommelen van 16 tot 22 graden bij een zwakke tot matige wind die krimpt naar noordwest.


Vrijdagavond verlaten de laatste buien het oosten van het land richting Duitsland en wordt het overwegen droog met tijdelijk bredere opklaringen. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe en vergroot de kans op regen en buien vanaf het Franse grens. De minima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind is zwak tot matig en krimp van west tot noordwest naar zuidwest. Aan zee wordt de wind dan vrij krachtig.


12° 19°

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag trekt een nieuwe storing over ons land en is het eerst zwaarbewolkt met perioden van regen. Later verschijnen er opklaringen vanaf het westen maar vallen er ook nog enkele buien. 's Avonds klaart het uiteindelijk grotendeels uit. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.