13° 20°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag start de dag bewolkt, maar geleidelijk komt de zon erdoor aan zee en later ook in het noordwesten van het land. Het blijft overwegend droog over een groot deel van de noordwestelijke landshelft. In het zuidoosten is de atmosfeer meer onstabiel met ten zuiden van Samber en Maas kans op enkele buien. In het zuidoosten van de Ardennen en in de Gaume-streek is een donderslag niet uitgesloten. De maxima variƫren tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en vlak aan zee, en tussen 19 en 20 graden elders. De noordenwind waait zwak tot matig.


Vanavond en vannacht verschijnen er ook in het centrum opklaringen. In het zuidoosten blijft het nog vrij bewolkt met kans op enkele laatste buien aan het begin van de nacht. Op het einde van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe in het noordwesten van het land, wanneer een regenzone de Britse Eilanden en de Noordzee nadert. De minima dalen naar waarden tussen 6 en 12 graden. De wind zwak af en draait naar het zuidwesten, en wordt op het einde van de nacht matig aan zee.


22°

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag zorgt een regenzone, verbonden aan een depressie boven de Britse Eilanden, voor regen in het noordwesten van ons land. Elders is het eerst aan het begin van de dag nog vrij zonnig, maar later neemt de bewolking toe. De maxima liggen tussen 18 en 20 graden vlak aan zee en in de Ardennen en tussen 20 en 22 graden elders. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidwest.