Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag en in de vooravond is het zwaarbewolkt met enkele buitjes. In het westen van het land zijn enkele schuchtere opklaringen mogelijk. Ten zuiden van Samber en Maas wordt de neerslag wat meer uitgesproken en neemt die bovendien een winters karakter aan. In de Hoge Ardennen blijft de sneeuw liggen en kan de accumulatie lokaal oplopen tot 2 à 3 cm. De maxima variëren van 0 graden in de Hoge Venen tot 5 à 6 graden aan zee. De wind waait matig uit noordoost en versterkt het koudegevoel.

Vanavond neemt de neerslagactiviteit af maar in de Ardennen is nog wat lichte sneeuwval mogelijk. Later vannacht wordt het droog en blijft de bewolking overheersen. Enkele lokale opklaringen zijn desalniettemin mogelijk. De minima liggen over het algemeen tussen - 2 of -3 in de Hoge Venen (lokaal nog lager), -1 graad in de Kempen, 0 à +1 graad in het centrum en 2 à 3 graden vlak aan zee. De wind blijft overwegend matig uit noordoost. In de Ardennen kunnen er zich in sommige windbeschutte valleien ijsplekken vormen.


Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag blijft het droog en vrij koud met doorgaans veel bewolking. Vooral 's ochtends zijn lokale opklaringen mogelijk. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +4 graden aan zee. De overwegend matige en schrale oostelijke tot noordoostelijke wind versterkt het koudegevoel.

In de nacht van zaterdag op zondag blijft het droog en overwegend zwaarbewolkt met op de meeste plaatsen minima rond 0 of -1 graad. In sommige Ardense valleien koelt het nog enkele graden meer af. De wind waait zwak tot meestal matig uit oost tot noordoost.