11° 16°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag zijn er wellicht al brede opklaringen in de lage gebieden van het land. In de Ardennen echter blijft de lage bewolking hardnekkig hangen tot de middag. In de namiddag wordt het overal steeds zonniger met wat sluierbewolking. In de Ardennen is er wel nog steeds vrij veel bewolking. Het blijft overal droog. De maxima liggen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 15 of 16 graden elders bij een meestal matige wind uit het zuidzuidwesten.


Woensdagavond en de nacht naar donderdag wordt het vrijwel helder, maar kunnen er mistbanken gevormd worden, vooral in de Ardennen. De minima liggen tussen 4 en 10 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.


10° 16°

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag zorgt een hogedrukgebied boven het oosten van Europa voor de aanvoer van vrij zachte, zuidelijke en stabiele lucht. Het wordt dus droog en zonnig met maxima van 12 of 13 graden op de Hoge Venen en 16 of 17 graden elders. Tijdens de ochtend kan er op de zuidelijke flank van de Ardennen lage bewolking of mist hangen. De zuidenwind waait meestal matig.