Weersverwachting voor morgen zondag


Morgen zondag wordt het eerst droog met opklaringen. Na de middag neemt de bewolking toe en later volgt er opnieuw sneeuw of smeltende sneeuw vanaf Frankrijk. De maxima schommelen tussen -2 graden op de Ardense hoogten en +3 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost. Naar de avond toe wordt hij zwak en veranderlijk.


Zondagnacht verwachten we veel bewolking met in veel streken sneeuw. Naar het einde van de nacht toe wordt het droger vanaf het westen met enkele opklaringen. Een winterse bui blijft mogelijk in de kuststreek. De temperaturen dalen naar waarden tussen 0 graden aan zee en -4 graden op de Ardense hoogten. De wind is eerst zwak en veranderlijk. Later wordt hij matig uit noord.


-1°

Vooruitzichten voor maandag


Maandag is het eerst zwaarbewolkt met kans op wat lichte sneeuw. Aan de kust valt er mogelijk een (winterse) buitje. In de loop van de voormiddag verschijnen er enkele opklaringen en wordt het meestal droog. De maxima schommelen tussen -2 graden op de Hoge Venen, +3 of +4 graden in het centrum en +5 graden in het westen. De wind waait eerst zwak of matig uit west tot noordwest, en later matig of aan de kust soms vrij krachtig uit het zuidwesten.