16° 18°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdagochtend valt er regen in het westen van het land en zijn vooral in de Ardennen enkele lokale buien mogelijk. In de loop van de voormiddag wordt het overal wisselvallig met buien. Ook in de namiddag blijft de kans op buien aanhouden. Het blijft nog zacht met maxima tussen 14 en 19 of lokaal 20 graden. De wind waait meestal vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tot 60 km/u of tijdens buien wat meer.


Woensdagavond en -nacht trekt een felle randstoring over onze streken. Het blijft daardoor de ganse nacht buiig en winderig. Een lokale onweersbui is ook mogelijk. Deze randstoring voert in haar kielzog maritiem polaire lucht aan, waardoor het op het eind van de nacht geleidelijk wat koeler wordt dan de afgelopen dagen. Minima tussen 6 en 12 graden. De wind waait vrij krachtig tot krachtig met rukwinden rond 80 km/u of wat meer.


11° 12°

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met perioden met regen en buien. De maxima schommelen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 13 graden in het westen. De westen- tot zuidwestenwind, draait naar het noordwesten aan zee en waait stevig met rukwinden tussen 50 en lokaal 80 km/h.