10°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag is het eerst nog overwegend droog, maar vaak zwaarbewolkt. Rond de middag valt er lichte tot matige regen over het westen en daarna geleidelijk ook in de andere streken. De regenzone bereikt het oosten op het einde van de namiddag. Het is zacht bij maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot 9 of 10 graden in Laag- en Midden-België. De matige zuidzuidwestenwind wordt in de namiddag soms vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u.


Vanavond regent het overal. Volgende nacht wordt het stilaan droger over de noordelijke landshelft, maar over het zuiden blijft het regenen. De temperaturen schommelen tussen 5 en 10 graden. De zuidzuidwestenwind waait eerst soms nog vrij krachtig met pieken tot 60 km/u. Na middernacht wordt de wind matig.


12°

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag gaat het stevig regenen. We verwachten over een periode van 24 u tussen 10 en 20 mm neerslag in Laag- en Midden-België en op het Ardense reliëf tussen 20 en 40 mm of (zeer) lokaal wat meer. In de late namiddag wordt het wisselend bewolkt met buien vanuit het westen, mogelijk met enkele donderslagen. Eerst is de wind matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. In de loop van de dag wakkert de wind aan naar vrij krachtig tot krachtig. Op het einde van de dag ruimt hij naar het westen tot het zuidwesten en dan kan de wind aan zee soms zeer krachtig worden. De rukwinden kunnen later overdag oplopen tot 80 of 90 km/u en 's avonds zeer tijdelijk lokaal 100 km/u of meer met storm of zware storm (9-10 Bf) in de Belgische Noordzee. De maxima schommelen tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden in het westen.