Weersverwachting voor morgen donderdag


Donderdag is het wisselvallig met enkele opklaringen en regenbuien of winterse buien van smeltende sneeuw of wat stofhagel. In de Ardennen vallen er enkele sneeuwbuien. Maxima van -1 graad in de Hoge Venen, 4 graden in het centrum tot 6 graden aan zee. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige tot soms krachtige, noord- tot noordwestenwind.


Donderdagnacht kunnen er nog enkele lokale buien vallen die in het centrum en oosten van het land winters van karakter zijn. Er is gevaar voor ijsplekken op veel plaatsen, behalve in het westen. Minima van -5 graden in de Ardennen tot 5 graden aan zee, rond het vriespunt in het centrum. Er staat een zwakke tot matige, aan zee soms nog vrij krachtige, noordwestenwind.


Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met tussendoor nog een paar (winterse) buien en in de Hoge Ardennen enkele sneeuwbuien. Over het westen echter blijft het overwegend droog. De maxima veranderen nauwelijks en liggen tussen 0 à -1 graad in de Hoge Venen en 6 graden in het noordwesten. Er waait een matige noordwestenwind.