10°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Morgen woensdag start op vele plaatsen nog droog, al kan er in het westen in de loop van de ochtend al wat lichte regen of motregen vallen. In de loop van de dag gaat het vanuit het westen overal regenen. Het is vrij zacht met maxima rond 10 graden, in de Hoge Venen rond 5 graden. De zuidwesten- tot zuidenwind waait matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u en op de hoogten van de Ardennen mogelijk nog wat meer.


Woensdagavond wordt het tijdelijk droog, maar in de loop van donderdagnacht gaat het vanuit Frankrijk opnieuw regenen. In het noorden blijft het het langst droog, terwijl de meeste regen in de zuidelijke landshelft gaat vallen. Het kwik gaat in de loop van de nacht nog wat verder omhoog, waardoor de minima s'avonds bereikt worden, tussen 5 en 10 graden. De zuidelijke wind neemt tijdelijk wat af, maar wakkert tegen de ochtend opnieuw aan.


12°

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag gaat het stevig regenen. We verwachten over een periode van 24 u tussen 10 en 20 mm neerslag in Laag- en Midden-België en op het Ardense reliëf tussen 20 en 40 mm of (zeer) lokaal wat meer. In de late namiddag wordt het wisselend bewolkt met buien vanuit het westen, mogelijk met enkele donderslagen. Eerst is de wind matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. In de loop van de dag wakkert de wind aan naar vrij krachtig tot krachtig. Op het einde van de dag ruimt hij naar het westen tot het zuidwesten en dan kan de wind aan zee soms zeer krachtig worden. De rukwinden kunnen later overdag oplopen tot 80 of 90 km/u. De maxima schommelen tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden in het westen.