13° 21°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien. Vooral in het westen kunnen de buien talrijk met kans op onweer. De buien zullen eerder traag voortbewegen en kunnen lokaal intens zijn, wat aanleiding kan geven tot aanzienlijke neerslaghoeveelheden. Op het eind van de namiddag bereiken deze buien het centrum en 's avonds pas het oosten. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden bij een zwakke tot matige wind die draait van het noorden naar het noordwesten. Rukwinden rond 35 à 40 km/u, of tijdens een bui tot 50 à 60 km/u, zijn mogelijk.

Vanavond zijn er nog lokaal intense buien mogelijk in het centrum en oosten van het land. In het westen wordt het al droog en verschijnen er brede opklaringen. Tijdens de nacht wordt het in de meeste streken rustig. In het tweede deel van de nacht kunnen nevel of enkele mistbanken gevormd worden. In het Ardens reliëf kunnen er lage wolkenvelden hangen. De minima liggen tussen 8 en 13 graden in het binnenland en 14 of 15 graden aan zee. De noorden- tot noordwestenwind waait matig in het zuiden van het land en aan zee en meestal zwak elders.


11° 23°

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag wordt het, na het optrekken van eventueel ochtendgrijs, wisselend bewolkt. Uit de bewolking zou in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen nog een lokaal buitje kunnen vallen. Aan zee wordt het overwegend zonnig met in de namiddag wat meer hoge wolkenvelden. De maxima liggen tussen 19 en 21 graden in de Ardennen, rond 21 graden aan zee en tussen 22 en 24 graden elders. De wind aait zwak of soms matig uit het noorden tot noordwesten in het oosten van het land. In het westen van het land waait ze uit veranderlijke of westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

In de nacht van dinsdag op woensdag blijft het rustig, droog en meestal lichtbewolkt weer met enkele hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 8 en 14 graden bij een meestal zwakke of aan zee matige wind die krimpt van zuidzuidwest naar zuidzuidoost.