13° 18°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdagvoormiddag is het tijdelijk droger met opklaringen. In de namiddag ontwikkelen er zich opnieuw buien, vooral dan in het noordwesten van het land waar enkele donderslagen mogelijk zijn. De maxima variëren tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in het centrum van het land. De wind is vaak vrij krachtig en aan zee krachtig uit het zuidwesten met rukwinden rond 60 km/h (of iets meer tijdens een intensere bui).


In de nacht van zaterdag op zondag trekken er nog enkele buien voorbij en deze worden afgewisseld met opklaringen. De zuidwestenwind neemt af in kracht en wordt vaak matig. De minima dalen naar waarden tussen 9 graden in de Ardennen en 13 graden in Laag- en Midden-België.


13° 18°   Matige wind

Vooruitzichten voor zondag


Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Het blijft koel met maxima van 14 of 15 graden op het Ardense reliëf tot 18 graden in de Kempen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. Vooral in de Kuststreek en op de hoogste toppen zijn rukwinden mogelijk tot 50 km/h.