Matige wind

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag verandert er weinig en is het in de meeste streken opnieuw grijs met eventueel een schaarse opklaring in de namiddag, vooral dan in het westen en in Belgisch Lotharingen. 's Ochtends verwachten we wijdverspreide nevel en dichte mist. In de loop van de namiddag verbetert het zicht in de meeste streken, met uitzondering van de Hoge Ardennen. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden in de Ardennen en tussen 5 en 8 graden elders. Er staat een zwakke variabele wind of uit noord tot noordwest.


Woensdagavond en -nacht is het opnieuw vaak grijs met plaatselijk nog altijd nevel, lage wolken of mist. Het is het vaak droog afgezien van wat motregen in de Ardennen. De minima dalen naar waarden tussen 2 en 6 graden bij een meestal zwakke tot soms matige noordoostenwind.


  Zwakke wind

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdagochtend is er lokaal kans op mist. In de loop van de dag blijven de lage wolken overvloedig aanwezig en gaan ze op sommige plaatsen gepaard met wat motregen. Op het Ardense reliƫf zorgen ze voor een verminderd zicht. Over het westen en noordwesten verwachten we mogelijk enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen, 6 of 7 graden in het centrum en het uiterste zuiden van het land en 8 graden vlak aan zee bij een zwakke tot matige noordoostenwind.