12°

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag zijn er aanvankelijk nog brede opklaringen maar al snel wordt het wisselend bewolkt met buien vanaf de Noordzee. In de namiddag trekt een gestructureerde en intense buienlijn van de kust richting Ardennen. Daarbij is er kans op onweer en korrelhagel. Achter de buienlijnen verschijnen er brede opklaringen maar een lokale bui blijft nog mogelijk. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 12 graden in het centrum van het land. De zuidwestenwind neemt toe en wordt vrij krachtig tot krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee met rukwinden die kunnen oplopen tot 90 km/h of meer tijdens de passage van de buienlijn. Daarna draait de wind naar westelijke richtingen.


Maandagavond moeten we nog rekening houden met enkele buien met tussenin ook brede opklaringen. Op de Ardense Hoogten vallen de eventuele buien onder de vorm van (smeltende) sneeuw. In de nacht van maandag op dinsdag komt er meer bewolking over het land vanaf de Noordzee met meer buien. De minima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 8 graden aan zee. De wind waait matige tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee uit west tot noordwest. Vooral aan zee zijn er nog rukwinden mogelijk tot 70 km/h.


10°

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag is er doorgaans veel bewolking met regen en buien die van noord naar zuid over het land trekken. Het is fris met maxima tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig uit noordwest. De rukwinden kunnen oplopen tot 70 km/h in het binnenland en 80 km/h aan zee.