16°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het wisselend bewolkt met buien die intens en onweerachtig kunnen zijn. Tijdens onweer zijn stevige rukwinden en wat hagel niet uitgesloten. In het noordwesten zou het droger moeten blijven al is ook daar een (onweerachtige) bui niet uit te sluiten. In de kustregio blijft het zelfs overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden in het centrum bij een matige wind uit west tot noordwest.Vanavond neemt de buienneiging geleidelijk af. Vannacht wordt dan grotendeels droog met brede opklaringen. De minima liggen tussen +1 graad in sommige Ardense valleien tot 9 graden aan zee met in het centrum waarden tussen 6 en 8 graden. De wind wordt zwak tot matig en krimpt geleidelijk naar het zuidwesten.


14°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag begint de droog met opklaringen maar in de voormiddag neemt de bewolking al toe en vallen de eerste buien. Na de middag vallen er meer en intensere buien die onweerachtig kunnen zijn. In de loop van de namiddag wordt het aan de kust droger en zonniger. De maxima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 15 of 16 graden in de Kempen. De matige zuidwestelijke wind ruimt in de loop van de dag naar noordwest.

Woensdagavond trekken de (onweerachtige) buien weg richting Duitsland. In de nacht van woensdag op donderdag wordt het droog en rustig met brede opklaringen. Vooral in het oosten van het land kunnen er zich nevel, mist of laaghangende bewolking vormen. De minima liggen tussen 3 en 9 graden. De wind wordt overwegend zwak en krimpt tussen west en zuidwest.