16°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vanmiddag blijft het zwaarbewolkt met opklaringen, vooral dan in de westelijke landshelft, maar nog hier en daar valt er een bui. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in de lage gebieden van het land tot mogelijk 16 graden in het westen. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Vanavond zijn er nog veel lage wolken met en hier en daar nog wat gedruppel. In de loop van de nacht komen er steeds meer opklaringen vanaf de Franse grens, maar het blijft wel nevelig. In de Ardennen blijft er veel bewolking hangen met de vorming van mist. De minima liggen tussen 8 graden op de Hoge Venen, 11 of 12 graden in het centrum en 13 graden over het westen. De zuidwestenwind wordt zwak over het zuidoosten van het land, maar blijft matig elders.


11° 16°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag zijn er wellicht al brede opklaringen in de lage gebieden van het land. In de Ardennen echter blijft de lage bewolking hardnekkig hangen tot de middag. In de namiddag wordt het overal steeds zonniger met wat sluierbewolking. In de Ardennen is er wel nog steeds vrij veel bewolking. Het blijft overal droog. De maxima liggen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 15 of 16 graden elders bij een meestal matige wind uit het zuidzuidwesten.

Woensdagavond en de nacht naar donderdag wordt het vrijwel helder, maar kunnen er mistbanken gevormd worden, vooral in de Ardennen. De minima liggen tussen 4 en 10 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.