17°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag wordt het zonnig met, door de vele hoge wolkenvelden, een melkachtige lucht. In de late namiddag neemt de bewolking toe in het westen. Het blijft nog tot de avond droog en wordt zacht bij maxima van 13 of 14 graden in de Ardennen en tot 16 of 17 graden elders. De wind wordt overal matig uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.


Vanavond neemt de bewolking overal verder toe en kan er al wat regen vallen in het westen. Vannacht wordt het overal betrokken met lichte, maar soms ook matige regen, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Het wordt een zachte nacht met minima tussen 10 en 15 graden, bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.


15° 20°

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag trekt een warmfront door het land met veel wolken en af en toe wat regen of motregen. In de namiddag wordt het droger vanaf de Franse grens en verschijnen er brede opklaringen. De aangevoerde lucht is zeer zacht met maxima van 13 tot 19 graden in de Ardennen en 19 tot 21 graden elders. In het zuidwesten kan het 22 graden worden. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige, zuiden- tot zuidwestenwind met pieken tot zo'n 45 à 55 km/h.