18° 21°

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdag start bewolkt met af en toe lichte regen over het westen van het land. Elders zijn er dan nog opklaringen aanwezig. In de loop van de dag dikt ook over het oosten de bewolking aan met soms wat lichte regen. In de namiddag, aan de achterzijde van de regenzone, ontwikkelen er zich opnieuw brede opklaringen vanaf de kust. De maxima zijn gelijkaardig en liggen tussen 18 graden in de Ardennen tot 21 of 22 graden in het centrum. De wind is eerst matig uit zuidzuidwest, maar ruimt naar het westen tot noordwesten.


Vrijdagavond valt er nog lichte regen ten zuiden van Samber en Maas. Elders is het al droog en helder tot lichtbewolkt. Vrijdagnacht is het overal droog, maar kan er in Hoog-Belgiƫ nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 7 en 11 graden bij een zwakke tot matige westenwind die krimpt naar het zuidwesten.


11° 20°

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, vrij zonnig met soms veel hoge wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Hoge Venen en 19 graden elders. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidwestelijke richtingen.