14° 21°

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandagochtend is het ten noorden van Samber en Maas nog overwegend droog met opklaringen, terwijl het in het zuiden van het land al zwaarbewolkt is. In de loop van de voormiddag wordt het zwaarbewolkt over het hele land en bereikt een regenzone ons land in het westen. In de namiddag krijgen we zwakke tot matige regen in het centrum en geleidelijk ook in het oosten van het land. Op het einde van de namiddag verschijnen er opnieuw opklaringen en wordt het droger vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden bij een matige zuidenwind die ruimt naar westzuidwest met rukwinden tot 55 km/h. Aan zee staat een vrij krachtige tot lokaal krachtige wind met rukwinden tot 65 km/h, of lokaal zelfs wat meer.


Maandagavond ligt de regenzone nog over de oostelijke landshelft. Elders is het al overwegend droog met (soms brede) opklaringen. Maandagnacht verschijnen er over het hele land opklaringen en wordt het overal droog. Aan het einde van de nacht kan er lokaal wat nevel of mist gevormd worden in de Ardennen. Het wordt frisser met minima tussen 4 graden in de hoge Ardennen en 10 graden in het westen. De wind waait meestal matig uit westzuidwest, zwakt af en krimpt naar zuidwest in de loop van de nacht.


10° 18°

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag blijft het droog en wisselend bewolkt. De maxima schommelen van 14 graden in de Hoge Venen tot 18 à 19 graden in het centrum. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidelijke richtingen.