13° 22°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verloopt zonnig met hoogstens wat stapelwolkjes in het noordwesten en noorden van het land. We halen maxima van 22 of 23 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 28 graden in Belgisch Lotharingen. In het centrum schommelt het kwik rond 25 of 26 graden. De wind waait meestal matig uit noord tot noordoost.

Vanavond en vannacht blijft het vrijwel helder. De minima liggen overwegend tussen 10 graden in de Ardennen en 15 of 16 graden aan zee en in de grote steden, al kunnen in sommige Ardense valleien ook wat lagere minima bereikt worden. In het binnenland waait de wind vaak zwak uit noordoost. Op het reliƫf en aan zee waait de wind eerder matig.


16° 22°

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag staat er opnieuw veel zon op het programma bij maxima tussen 22 graden aan zee, 26 of 27 graden in de Ardennen, 28 graden in het centrum en 30 graden in het uiterste zuiden. De wind waait meestal matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan zee uit noordoostelijke richtingen.

Dinsdagavond en -nacht is het helder met soms wat hoge wolkensluiers. Het koelt traag af bij minima tussen 15 graden in de Ardennen, 17 graden in het centrum en aan zee en 18 graden in Belgisch Lotharingen. De wind wordt zwak tot matig uit oostnoordoost.