10° 19°

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Morgen start in het westen al zwaarbewolkt, al is het in het oosten op verschillende plaatsen nog een tijdlang zonnig. In de westelijke helft valt er al in de voormiddag regen, die slechts traag naar het oosten beweegt. In de namiddag trekt de neerslagzone verder naar het oosten en valt er ook in het centrum af en toe (lichte) regen. In het oosten daarentegen lijkt het tot de avond overwegend droog te zullen blijven en is er af en toe nog een streep zon. De maxima liggen tussen 17 en 19 graden aan zee en in de Ardennen en tussen 19 en 22 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag blijft de neerslagzone in onze omgeving zwabberen, waardoor het zwaarbewolkt blijft met af en toe regen of buien. De minima liggen rond 14 graden in het centrum bij een zwakke wind uit een zuidelijke hoek.


14° 22°

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien die in de loop van de namiddag intenser worden en onweerachtig kunnen zijn. De maxima liggen tussen 19 graden aan de kust en 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit het zuiden of uit veranderlijke richtingen. Aan zee draait de wind in de namiddag naar het noordoosten.