13° 19°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag is het wisselend bewolkt met nog enkele lokale buien, vooral over de zuidelijke helft van het land. Aan de kust zal de zon geleidelijk doorbreken. De maxima schommelen tussen 14 en 17 graden in de Ardennen en tussen 17 en 20 graden elders, bij een matige wind uit west- tot zuidwestelijke richting, die tijdelijk westzuidwest wordt aan zee.
In de vroege avond verwachten we nog enkele geïsoleerde buien maar daarna wordt het overal droog en rustig. De hemel klaart op boven het westen en het centrum van het land terwijl er nog enkele wolkenvelden kunnen blijven hangen boven de Ardennen. In de tweede helft van de nacht zullen er op verschillende plaatsen nevel of mistbanken ontstaan. De minima liggen meestal tussen 9 en 12 graden Er staat een zwakke wind die naar zuidwestelijke richting draait.


11° 23°

Weersverwachting voor morgen zondag


Zondag is het, na het oplossen van eventueel ochtendgrijs, wisselend bewolkt met in de namiddag mogelijk meer bewolking. Het blijft over het algemeen droog met maxima van 18 tot 21 graden in de Ardennen en rond 22 of 23 graden elders. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen, later draaiend naar noord tot noordwest. Aan de kust zal het de hele dag zonnig zijn met maxima rond 20 of 21 graden bij een zwakke wind uit zuidwestelijke richting, later draaiend naar noordwest en aanwakkerend tot matig.Zondagavond klaart het uit. Tegen het einde van de nacht zal er op sommige plaatsen opnieuw nevel of mist ontstaan. De minima liggen tussen 8 en 13 graden, maar in sommige grote steden koelt het niet af onder 14 graden. De wind waait zwak (soms matig in het uiterste zuiden van het land) uit noordnoordwest tot noordnoordoost of uit variabele richtingen.