19°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag is het overwegend zonnig met enkele hoge wolkensluiers in de zuidoostelijke landshelft. In het noordwesten en later ook het centrum wordt het wisselend bewolkt met wat lagere bewolking. Het wordt vrij zacht, we halen 15 graden in de Hoge Ardennen tot 19 à 20 graden in het centrum. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Vanavond wisselen opklaringen en wolkenvelden af in de meeste streken. In het zuidoosten is het helder. In de loop van de nacht breekt de lage en middelhoge bewolking over het centrum en noorden van het land en blijven hoge wolkenvelden over. In het uiterste zuiden en oosten van het land kunnen dan lage wolkenvelden gevormd worden. De minima schommelen rond 6 graden in de Ardennen en rond 11 of 12 graden in Laag-België. Er waait een matige en over het zuidoosten soms een zwakke zuidzuidwestenwind.


12° 20°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Morgen start met lokaal ochtendgrijs in de Ardennen. Vanuit het westen schuift wat meer lage bewolking tevens het land binnen. Elders is het vrij zonnig. In de loop van de dag schuift de bewolking traag verder naar het centrum. In het uiterste zuiden en oosten blijft het vrij zonnig tot de avond. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 16 tot 21 à 22 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u.


Morgenavond wordt het tijdelijk zwaarbewolkt en kan er vanuit het westen lichte regen vallen. In sommige gebieden blijft het droog. Achter deze zwakke storing wordt het helder tot lichtbewolkt. In het begin van de nacht verlaat de storing ons land in het zuiden. De minima schommelen tussen 6 en 11 graden bij een eerst nog matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind en na de passage van de zwakke storing een eerder zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind.