13° 18°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Morgen is het vaak nog bewolkt met buien, vooral over het centrum en oosten van het land. Lokaal is onweer mogelijk. Bezuiden Samber en Maas kan de neerslag intens zijn en met zeer lokaal kans op 20 mm op een periode van 6 tot 24 uur. Over het westen is het vaak droog en zijn er opklaringen. De maxima halen waarden tussen 14 en lokaal 19 graden. Er staat een matige, aan zee soms nog vrij krachtige, wind uit westzuidwest, later west.

Woensdagnacht is het gedeeltelijk bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In het zuiden van het land is het echter eerst nog veelal bewolkt met nog wat regen of enkele buien. In de loop van de nacht wordt het ook daar grotendeels droog maar vormen zich lage wolken, nevel en lokaal mist. Het koelt af naar waarden tussen 6 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee. De wind waait eerst veelal matig uit west maar wordt in de loop van de nacht zwak tot soms nog matig uit zuidwest.


10° 18°

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag begint met veel lage bewolking en kans op mist in de Ardennen. Overdag wordt het wisselend bewolkt en ontstaan er buien. Deze zullen bezuiden Samber en Maas actiever zijn met kans op een donderslag. De maxima schommelen tussen 15 en 18 graden bij een zwakke tot matige west- tot zuidwestenwind die naar het noordwesten draait. Aan de kust wordt de wind in de late namiddag vrij krachtig.