11° 12°

Weersverwachting voor morgen donderdag


Donderdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met opnieuw perioden van regen en buien. De westen- tot noordwestenwind krimpt zeer tijdelijk naar het zuidwesten in de loop van de dag. Ze blijft een belangrijke factor want ze is nog matig tot vrij krachtig en lokaal zelfs nog krachtig met rukwinden van 60 tot lokaal 80 km/h. De maxima klimmen niet hoger dan 9 tot 12 graden.


In de nacht van donderdag op vrijdag is het meestal droog met brede opklaringen. Het wordt opnieuw rustiger, de wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest in het binnenland, en matig tot vrij krachtig uit westnoordwest aan zee. In Hoog-België kan het op sommige plaatsen vriezen. In het centrum van het land schommelen de minima rond 4 graden en vlak aan zee halen we nog zo'n 10 graden.


12°

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag start de dag op vele plaatsen met brede opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf het noorden. Het wordt dan wisselend tot soms zwaarbewolkt en in de loop van de namiddag en 's avonds vallen er enkele buien. We halen maxima van 7 tot 9 graden op het Ardense reliëf en 10 tot 12 graden in het westen van het land. Het wordt winderig; aan zee waait er een vrij krachtige tot krachtige westelijke wind die ruimt naar noordwest, in het binnenland is de wind matig tot soms vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen, ruimend naar west. De rukwinden lopen op tussen 50 en 65 km/h.