15°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wisselen soms brede opklaringen af met wolkenvelden. Eventueel kunnen er nog enkele lokale buien vallen. In het westen van het land en in het Ardens reliëf is de kans op een eventuele bui groter. Aan zee is ook een donderslag mogelijk. De maxima schommelen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in Laag-België. Er staat een zwakke wind uit veranderlijke of westelijke richtingen. Geleidelijk draait de wind naar het noordwesten en aan zee wordt hij matig van kracht.

Vanavond klaart het op en wordt het droog in het binnenland. Aan zee blijft er meer bewolking hangen en is de kans op een bui nog aanwezig. In de loop van de nacht kunnen er lokaal nevel, mist of lage wolkenvelden gevormd worden. De minima schommelen tussen -3 en +3 graden in de Ardennen, tussen +2 en +6 graden in het centrum en tussen +6 en +9 graden aan zee. De wind wordt zwak en draait naar het zuiden tot zuidwesten.


17°

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Morgen krijgen we, na het oplossen van het ochtendgrijs, brede opklaringen. Nadien ontwikkelen er zich wolkenvelden en bereikt hoge bewolking ons land vanuit het westen. Het blijft nog droog. Het wordt iets zachter met maxima tussen 11 en 14 graden in Hoog-België en tussen 15 en 17 graden elders. De wind neemt in de meeste streken toe tot matig en draait naar het zuidwesten.

Morgenavond wordt het zwaarbewolkt en gaat het vanuit het westen (soms matig) regenen. Tijdens de nacht trekt de regen naar het oosten, maar aan de achterzijde van de regenzone vallen er nog enkele buien. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 13 graden aan zee. De matige zuidwestenwind neemt toe tot vrij krachtig. Aan zee staat er een vrij krachtige wind die geleidelijk draait naar het westzuidwesten. Rukwinden tot 60 of 70 km/u zijn mogelijk.