° 12°

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag start de dag op vele plaatsen met brede opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf het noorden. Het wordt dan wisselend tot soms zwaarbewolkt en in de loop van de namiddag en 's avonds vallen er enkele buien. We halen maxima van 7 tot 9 graden op het Ardense reliëf en 10 tot 12 graden in het westen van het land. Het wordt winderig; aan zee waait er een vrij krachtige tot krachtige westelijke wind die ruimt naar noordwest, in het binnenland is de wind matig tot soms vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen, ruimend naar west. De rukwinden lopen op tussen 50 en 65 km/h.


12°

Vooruitzichten voor zaterdag tot woensdag


Zaterdag wordt het rustig en wisselend bewolkt.Het blijft zo goed als droog al is een lokaal buitje niet geheel uitgesloten. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 à 14 graden aan zee. De wind is overwegend zwak, aan zee matig, uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Zondag is het vrij zonnig met hoge wolkensluiers. Het blijft droog bij maxima rond 9 à 10 graden in de Ardennen en 12 tot 14 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit zuidelijke richtingen.

Maandag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met lokaal wat regen of een bui. De maxima schommelen tussen 10 en 15 graden.

Dinsdag blijft het mogelijk droog met wolkenvelden en lokaal brede opklaringen. We halen maxima van 8 tot 13 graden.

Woensdag lijkt het opnieuw wat zachter te worden maar ook winderig met kans op enkele buien. De temperaturen stijgen mogelijk tot 17 graden in het westen van het land.