° 24°

Vooruitzichten voor maandag


Morgen is het wisselend bewolkt met 's ochtends en 's middags tijdelijk nog kans op enkele plaatselijke buien, vooral dan in het oosten van het land. Nadien wordt het overwegend droog met maxima van 19 tot 22 graden in de Ardennen, rond 21 graden aan zee en 22 tot 24 graden elders. De wind is matig en aan zee vaak vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten.


16° 23°

Vooruitzichten voor dinsdag tot zaterdag


Dinsdag voorspellen we in de meeste streken regen of buien, met plaatselijk kans op een onweer. In de loop van de namiddag wordt het echter droog en vrij zonnig aan zee. Aan het einde van de dag ontwikkelen er zich ook elders in het binnenland brede opklaringen. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden in de Hoge Venen en 22 of 23 graden in het centrum. De matige en aan zee soms vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind ruimt stilaan naar het noorden tot noordwesten.

Woensdag start met ochtendgrijs en eventueel wat motregen of een buitje in de Ardennen. Elders is het overwegend droog met een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Aan zee is het zonniger. Op het einde van de dag worden de opklaringen ook elders breder. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden op de Ardense toppen en 22 of 23 graden in het zuidwesten van het land bij een zwakke tot matige noorden- tot noordwestenwind.

Donderdag is het vermoedelijk droog met vaak zonnig met bij momenten wat wolkenvelden. Het wordt iets warmer met maxima van 20 graden in de Hoge Venen tot 24 of 25 graden in Vlaanderen.

Vrijdag zou een regenzone van west naar oost door het land kunnen trekken. De temperaturen klimmen naar waarden tussen 20 en 24 graden.

Zaterdag is het waarschijnlijk nog wisselvallig met maxima rond 23 of 24 graden in het centrum maar plaatselijk zijn buien of onweer niet uitgesloten.